Trnavská župa pilotne spúšťa službu „autobus na zavolanie“

V prvej etape projektu bude možné využiť prepravu do a z častí obce Prietrž (Dolné Paseky, Podhorie a Horný Deberník), a to počas pracovných dní. Službu „autobus na zavolanie“ spustí Trnavský samosprávny kraj (TTSK) a spoločnosť Arriva 2. septembra.

„Pripravili sme pre ľudí službu, ktorá im umožní jednoduchšie a flexibilnejšie sa dostať k autobusovému spojeniu. V pilotnom projekte budú mať túto možnosť obyvatelia obce Prietrž, kde jednoduchým spôsobom si budú môcť zavolať autobus a dostať sa do svojej cieľovej destinácie,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Spoj na zavolanie bude premávať iba vtedy, ak cestujúci, ktorý sa potrebuje prepraviť v úseku určenom cestovným poriadkov, prejaví záujem telefonickým zavolaním alebo zaslaním SMS správy dopravcovi na telefónne číslo +421 917 095 167.

Autobus bude možné zavolať s predstihom 48 hodín pred plánovanou prepravou, najneskôr však 30 minút pred odchodom autobusu

Cestujúci uvedie podrobnosti prepravy, ako dátum, čas alebo číslo spoja a názov nástupnej a  výstupnej zastávky. Obdobným spôsobom vie prepravu zrušiť.

Cena cestovného lístka bude v zmysle taríf Výmeru cestovného podľa ubehnutých kilometrov.

Zdroj: Tlačová správa TTSK Photo by Quino Al on Unsplash