Trnavská župa ponúkla pomoc Juhomoravskému kraju, ktorý zasiahla veterná smršť

Po ničivom tornáde, ktoré zasiahlo niekoľko obcí na južnej Morave, ponúka Trnavský samosprávny kraj obyvateľom susedného regiónu krátkodobé i dlhodobé ubytovanie. Môže tiež uvoľniť niekoľko miest v zariadeniach sociálnych služieb alebo pomôcť pri odstraňovaní škôd.

„Juhomoravský kraj je našim najbližším partnerským regiónom, a to nielen geograficky, ale aj čo sa týka intenzity cezhraničnej spolupráce. Preto ma veľmi zasiahla správa o ničivej smršti, ktorá sa prehnala břeclavským a hodonínskym okresom. Žiaľ si vyžiadala aj obete, zranených a obrovské materiálne škody,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Dodal, že hejtmanovi Grolichovi ponúkol pomoc pri zvládaní mimoriadnej situácie. Trnavská župa je pripravená poskytnúť krátkodobé aj dlhodobé ubytovanie. Dokáže tiež uvoľniť niekoľko miest vo svojich zariadeniach sociálnych služieb.

„Naša správa a údržba ciest je podobne pripravená pomôcť pri odstraňovaní škôd v mestách a obciach a pri sprejazdňovaní a čistení komunikácií,“ dodal J. Viskupič.

Trnavská župa aktuálne čaká na reakciu na ponuku, ktorou by sa mal zaoberať krízový štáb Juhomoravského kraja v popoludňajších hodinách.

O pomoci susednému kraju budú diskutovať aj poslanci Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja na svojom pondelňajšom rokovaní.

Zdroj: Tlačová správa TTSK