Tradičné umelecké remeslá budú mať aj tento rok pestrý program

Návštevníkov kúpeľného ostrova aj tento raz čakajú ukážky remesiel, ľudovej kultúrny a folklórny program. Deti poteší bábkové divadlo. Už 19., 20. a 21. mája 2017 na Kúpeľnom ostrove.

Okrem domácich prídu na 9. ročník podujatia Tradičné umelecké remeslá aj majstri zo zahraničia. Medzi nimi aj kováči, keramikári, košikári a ďalší. Obľúbené podujatie predstaví takmer desiatky rôznych remesiel. Začína už v piatok 21. mája a potrvá celý víkend.

Pre návštevníkov so šikovnými rukami budú pripravené tvorivé dielne, kde si môžu vlastnoručne zhotoviť niektoré výrobky. Popri množstve stánkov bude počas celého víkendu pripravený kultúrny program plný folklóru.

Nebude chýbať ani pohybové divadlo Ľudia z hliny a sprievod remeselníkov cez Kúpeľný ostrov a pešiu zónu, ktorý mal minulý rok veľký úspech.


Program:

Piatok 19. mája od 12.00 do 18.00 h – prezentácia remesiel

Sobota 20. mája od 9.00 do 18.00 h – prezentácia remesiel, 10.30 h – krojovaný sprievod remeselníkov z Kúpeľného ostrova na pešiu zónu, 11.00 h slávnostné otvorenie a kultúrny program, 14.00 h pohybové divadlo Ľudia z hliny

Nedeľa 9.00 – 17.00 h – prezentácia remesiel, 15.00 h Stražanovo bábkové divadlo


Podujatie sa prvý raz konalo v Piešťanoch v roku 2009 a odvtedy sa rozšírilo aj do ďalších slovenských miest. Na Tradičné umelecké remeslá prišlo vlani 180 remeselníkov zo Srbska, Ukrajiny, Poľska, Čiech, Maďarska a z Číny.

Podľa organizátorov bol minulý ročník z pohľadu návštevnosti rekordný. Pripomenúť si ho môžete v našej fotogalérii

Text a foto: Martin Palkovič