Toto je Blau, najhľadanejší kocúr na Slovensku. Nevideli ste ho?

Jeho verná majiteľka ho hľadá už od leta a nevzdáva sa. Vylepila plagáty, zaplatila reklamu v regionálnej televízií, jeho fotky s popisom rozposlala po najrôznejších internetových stránkach, napísala 400 e-mailov a 3 500 esemesiek.

Čistokrvná britská mačka šedej farby s krátkou srsťou a žltými očami zmizla zo záhrady na Díčovej ulici v Piešťanoch 5. augusta okolo 22.00 h. Dorothea Piňáková za ňu ponúka odmenu 200 eur. Na nájdenie svojho domáceho miláčika už využila všetky dostupné prostriedky. Inzerovala v miestnej tlači aj v načítanejšom slovenskom denníku.

„Okolo desiatej večer som ho dala venčiť do záhrady. Počuli sme ho s rodičmi kričať a kým sme vybehli von, už bolo po všetkom. V záhrade nebol,“ zdôverila sa nešťastná majiteľka. Po dôkladnom prehľadaní celého okolia usúdila, že kocúra musel niekto naložiť do auta.

V nasledujúcich dňoch kontaktovala piešťanský útulok aj políciu. Blau má totiž čip. „Obrátila som sa aj na všetky organizácie, ktoré pomáhajú s identifikáciou zvierat na základe čipu a na asi 900 veterinárov. Poslal som viac ako 400 e-mailov a 3 500 esemesiek.“

Napriek tomu sa Blau nenašiel, ale jeho majiteľka sa nevzdáva. „Spolu s otcom overíme každú mačku, ktorú nám ľudia nahlásia.“ Boli už vo viacerých častiach Piešťan aj v Ostrove.

„Na začiatku svojho pátrania som stretla aj takých ľudí, ktorí nemali so mnou vôbec žiadne zľutovanie. Povedali mi, že som si sama na vine, že som ho nestrážila, vystavovala na obdiv a prilákala zlodejov.“

Na svojho kocúra myslí každý deň. „Neviem bez neho žiť. Striedam smútok, zlosť, zúfalstvo, apatiu, hystériu, vyčerpanosť, bezmocnosť, nespavosť… Idú Vianoce, ale nechcem bez neho nič oslavovať,“ vyznala sa Dorothea Piňáková a dodala, že dostala veľa ponúk na výhodnú kúpu podobnej mačky. „Bohužiaľ nie som v stave nahradiť ho v mojom srdci.“

V nájdenie svojho milovaného Blaua stále verí. Povzbudzujú ju neznámi ľudia, ktorí sa zapojili do hľadania, aj príbeh ženy z Bratislavy, ktorá svojho domáceho miláčika našla po niekoľkých mesiacov.

V prípade, že by ste mohli s pátraním pomôcť, napíšte na túto adresu: pinakova.dorothea@centrum.sk.

Text: Martin Palkovič Foto: Archív DP