Topky.sk: Riaditeľku piešťanského úradu práce obvinili z brania úplatkov

Zuzana K., riaditeľka Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) Piešťany, je postavená mimo službu. Vedením úradu je dočasne poverená Ľubica Vavrová. Informoval o tom portál topky.sk.

Prípad brania úplatkov rieši Národná protikorupčná jednotka (NPKJ). V jej pôsobnosti je aj vyšetrovanie trestných činov poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev.

„V prípade bolo vyšetrovateľom NPKJ vznesené obvinenie pre pokračovací zločin prijímanie úplatku podľa § 329 ods. 1, ods. 2 Trestného zákona,“ uviedla pre topky.sk hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová a dodala: „Nakoľko sa jedná o trestnú vec, ktorá sa nachádza v štádiu trestného konania v prípravnom konaní, ktoré má zásadne neverejný charakter, nebudeme k uvedenej veci poskytovať žiadne bližšie informácie.“

Zuzana K. sa stala riaditeľkou ÚPSVaR Piešťany v novembri 2014, keď nahradila zvoleného primátora Miloša Tamajku. Predtým aj potom kandidovala na post starostky obce Drahovce za stranu Smer-SD. Taktiež chcela byť poslankyňou krajského zastupiteľstva.

Zdroj: topky.sk