Topfest: The Final Countdown zaznie v Piešťanoch naživo v podaní Europe

Hneď v prvý deň najväčšieho slovenského rockového festivalu zahrá na piešťanskom letisku slávna kapela Europe. Švédski rockeri sa chystajú ohúriť slovenské publikum skladbami z najnovšieho albumu War od Kings. Už 30. júna sa fanúšikovia môžu tešiť aj na megahity The Final Countdown, Carrie či Rock the Night.

Legenda hrá v zložení, v akom pôsobila v 80-tych rokoch minulého storočia. Na Slovensko sa teší charizmatický líder Joey Tempest a jeho kolegovia John Norum, John Leven, Mic Michaeli a Ian Haugland. Našich rockových fanúšikov považujú za skvelých a plánujú s nimi osláviť 30. výročie vydania úspešného albumu The Final Countdown!

„Na Slovensko sa tešíme, máte fantastických rokových fanúšikov! Už sme u vás hrali a sme naozaj radi, že budeme opäť a práve na veľkom rockovom festivale. Milujeme veľké pódiá a množstvo ľudí. Je to náš domov, naša kancelária. Fanúšikovia nás nabíjajú energiou, nič viac nepotrebujeme,“ vraví spevák kapely Europe Joey Tempest.

Švédsky Europe vznikli v roku 1979. Prvý album skupina vydala v roku 1983, druhý Wings of Tomorow o rok na to. V roku 1986 Europe prerazili s doteraz najúspešnejším albumom The Final Countdown, s rovnomennou titulnou skladbou, ktorá sa stala jedným z najväčších hitov. Skladba sa okamžite vyšplhala na prvú priečku hitparád vo vyše dvoch desiatkach krajín. Hneď za ňou sa ocitla skladba Carrie z toho istého albumu.

„Od čias albumu The Final Countdown sa zloženie kapely nezmenilo. Stretli sme sa vlastne ako tínedžeri a stále spolu hráme. Atmosféra na koncertoch je aj dnes rovnaká ako v 80-tych rokoch, kopec zábavy, ktorá nám veľmi vyhovuje. Akurát v publiku je viac generácií, od mladých po starých,“ dodáva s úsmevom Joey Tempest.

Švédski rockeri hrajú v rovnakom zložení v akom koncertovali na vrchole svojej slávy. Joey Tempest, John Norum, John Leven, Mic Michaeli a Ian Haugland v Piešťanoch vystúpia už v prvý deň festivalu 30.júna, ktorý organizátori pridali navyše.

Text a foto: Tlačová správa