Topfest pridáva ďalší deň, otvorí ho Guano Apes

Rockový festival, ktorý sa koná na piešťanskom letisku, bude tentoraz o deň dlhší. Vo štvrtok 30. júna sa na ňom fanúšikom predstaví nemecká rocková skupina Guano Apes.

„Hrať naživo je naša vášeň. Byť v kontakte s ľuďmi – to je hlavný dôvod, prečo robíme hudbu. Sú to magické okamihy, keď sa nová pieseň vyvíja naživo počas koncertu s 2 000 fanúšikmi. Veľmi chceme, aby sa návštevníci nenudili, a čo je dôležité, ani my sa nesmieme nudiť. S nami jednoducho na nudu zabudnite,“ vraví gitarista Guano Apes Henning Rümenapp.

Skupina z nemeckého Göttingenu vznikla v roku 1994, kedy sa k Henningovi Rümenappovi, Dennisovi Poschwattovi a Stefanu Udovi pridala temperamentná speváčka Sandra Nasic. Ich energický mix grunge a heavy metalu z nich robí jednu z najúspešnejších nemeckých kapiel. Patria k súčasníkom legiend ako Red Hot Chili Peppers, Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, Rage Against the Machine a Alice in Chains. Na Topfeste zahrajú predovšetkým skladby z ostatného albumu s názvom Offline.

„Vždy sa snažíme oslobodiť od starého a otvárame sa novým hudobným možnostiam. Taký je aj tento album. Sloboda je pre nás maximálna hodnota. Album Offline je ostrejší, rockovejší, pestrejší. Avšak, a to je krásne, stále sme to my, vždy nás tam rozoznáte. Veľmi sa tešíme na naše koncertovanie na festivaloch,“ dodáva speváčka Guano Apes Sandra Nasic.

„Nultý deň je bonusom, ktorý ľuďom pridávame ako darček. Nemusia sa však obávať ceny, zostáva nezmenená. Tí, ktorí si už lístky kúpili, si nemusia kupovať ďalšiu vstupenku, je to v cene. Hrať sa teda bude už od štvrtka večera. Jedna – dve kapely na hlavnom a po nich ďalšie na vedľajšom pódium. Štvrtkovou bombou je práve Guano Apes. Sme naozaj radi, že sa nám ich podarilo získať,“ hovorí organizátor festivalu Dušan Drobný.

Text a foto: Tlačová správa