Topfest oznámil prvé mená účinkujúcich

Na 13. ročníku obľúbeného hudobného festivalu Topfest sa budúci rok v lete predstaví aj americká hard rocková stálica Puddle of Mudd. Organizátori okrem prvého zahraničného hosťa potvrdili aj ďalších interpretov z česko-slovenskej scény.

Na piešťanskom letisku vystúpia v dňoch 1. – 2. júla 2016 aj popredné domáce kapely Horkýže Slíže a Desmod, z Česka na Topfest zavítajú Chinaski a skupina Walda gang, ktorá sa zviditeľnila najmä rockovými aranžmánmi známych piesní legendárneho Walderama Matušku.

Potvrdenie vystúpenia Američanov Puddle of Mudd je splneným záväzkom organizátorov, ktorí chceli ešte v októbri predstaviť prvého zahraničného interpreta Topfestu 2016. „Hudba Puddle of Mudd je plná energie, verím, že táto voľba rockových nadšencov poteší. Samozrejme, pracujeme neustále naplno a verím, že už čoskoro budeme môcť informovať o ďalších menách v line-upe,“ povedal za organizátorov Dušan Drobný.

Puddle of Mudd sa sformovali začiatkom 90. rokov v americkom Kansase na vlne populárneho subžánru post-grunge, inšpirovaní najmä hudbou Nirvany. Spevákom a gitaristom skupiny je zakladajúci člen Wes Scantlin, ktorého v súčasnom zložení doplňajú gitarista Matt Fuller, basgitarista Michael John Adams a bubeník Dave Moreno.

So svojimi skladbami sa Puddle of Mudd často dostávali na vrchol rebríčkov moderných rockových hitparád. Dosiaľ predali viac ako sedem miliónov nosičov. Debutovali EP s názvom Stuck (1994), na konte majú okrem toho päť štúdiových albumov. V roku 2011 vydali aj dosku re:(disc)overed zameranú na cover verzie známych rockových hitov.

Vlani Pudddle of Mudd zverejnili mimo albumu nový singel Piece of Action a v lete tohto roka kapela oznámila, že pripravuje novú, v poradí šiestu štúdiovku. Album s dosiaľ nepotvrdeným názvom vzniká v známom štúdiu v Los Angeles, kde nahrávajú aj Foo Fighters. Nové piesne, ale aj známe hity Puddle of Mudd si budú môcť vypočuť aj návštevníci Topfestu.

Zdroj: Tlačová správa agentúry Topfest Foto: Mário Petlák

Inzercia