Topfest: Najväčší koncert Karla Gotta pod holým nebom bude v Piešťanoch

Jeden z najväčších slovenských hudobných festivalov ohlásil na štrnáste výročie návrat ku koreňom – bez rozdielu štýlu. Potvrdzuje to aj ďalší ohlásený hosť. V Piešťanoch bude mať po dlhých rokoch koncert maestro Karel Gott.

Organizátori festivalu Topfest zatiaľ zverejnili prvé dve zahraničné mená – waleských rockerov Skindred a indierockových Bastille! Posledný júnový víkend – piatok 30. júna a sobotu 1. júla 2017 však zažije piešťanské letisko aj jedinečný a určite najväčší koncert fenomenálneho Karla Gotta pod holým nebom.

„Sľubovali sme hudobný sviatok na začiatku leta, kde si každý nájde svoj štýl, svoju hudbu, svoju zábavu… Tak tu máme jedno z ďalších prekvapení – koncert jednoznačne najväčšej legendy v našich končinách pod holým nebom. Je mi veľkou cťou, že po tom, čím si pán Karel Gott prešiel v uplynulých mesiacoch bude práve náš festival jeho asi najveľkolepejším koncertným návratom a zážitkom roka,“ povedal organizátor Topfestu Dušan Drobný.

Karel Gott reagoval na ponuku vystúpenia na Topfeste svojou typickou pokorou a skromnosťou: „Myslíte, že to bude ľudí zaujímať?“

Či áno, alebo nie to sa dozvieme v sobotu 1. júla na piešťanskom letisku. Nový šat festivalu potvrdí 41-násobný držiteľ Zlatého slávika Karel Gott koncertom plným najväčších hitov a zaujímavých hostí, ktorí zatiaľ ostávajú ďalším prekvapením…

Karel Gott bol naposledy v Piešťanoch v polovici decembra počas cesty na svoje vystúpenie v rámci projektu Hviezdne Vianoce v Považskej Bystrici. Na tunajšom letisku pristálo jeho lietadlo.

Zaujímavosťou je, že najpopulárnejší česko-slovenský spevák nemal v našom meste vystúpenie od polovice 60-rokov 20. storočia. Podľa pamätníkov boli vtedy počas jeho koncertu v prírodnom amfiteátri problémy so zvukom a niektorí diváci začali prejavovať nespokojnosť pískaním a nadávkami.

Karel Gott chcel situáciu odľahčiť a povedal, že našťastie nerozumie po slovensky. Nasledovali ešte hlasnejšie protesty publika a koncert musel byť prerušený.

Text: Tlačová správa festivalu Topfest, Martin Palkovič Foto: © Miroslav ŽebrákStratex