Topfest dáva priestor aj novej hudbe, do Piešťan príde Rag’n’Bone Man

Jeho skladba Human patrí medzi najhranejšie v Európe a aktuálne je treťou najobľúbenejšou aj v slovenskom éteri. Rag’n’Bone Man príde na prelome júna a júla na festival Topfest.

„Po Bastille, Skindred, Gogol Bordello, Slot a Karlovi Gottovi pribúda medzi zahraničných hostí Topfestu jeden z najväčších hudobných objavov súčasnosti, Rag´n´Bone Man,“ oznámili dnes na sociálnej sieti Facebook organizátori festivalu.

31-ročný anglický spevák a skladateľ vlastným menom Rory Graham sa narodil 29. januára 1985 v britskom Uckfielde (East Sussex). Hudbe sa začal venovať v 15tich rokoch. Po sérii drum´n´bassových, hip-hopových a speváckych hudobných experimentov a po troch EP nahrávkach (Bluestown – 2012, Wolves – 2014, Disfigured – 2015) vstúpil v júli 2016 na scénu vo veľkom štýle so svojím prelomovým singlom Human.

Skladba ho raketovo vystrelila do prvej hudobnej ligy, okamžite ovládla európske hitparády a z Rag´n´Bone Mana urobila aktuálneho kráľa rádiových rebríčkov. Úspechy na konte nového britského objavu v priebehu posledného polroka neustále pribúdajú. K tým najväčším patrí prestížne ocenenie BRIT Award v kategórii Critics‘ Choice, ktoré mu odovzdajú 22. februára 2017 na každoročnom slávnostnom udeľovaní BRIT Awards.

Rovnomenný album Human oficiálne vyšiel len pred pár dňami, 10. februára 2017 pod krídlami renomovaného vydavateľstva Columbia Records. Dlhoočakávaný debut v sebe snúbi tradičné žánre – na svoje si prídu fanúšikovia blues, folku, soulu ale tiež popu či rocku.

Aktuálne je Rag´n´Bone na koncertnom turné po Veľkej Británii, ktoré je beznádejne vypredané.
V závere januára oficiálne predstavil nový singel s názvom Skin.

Zdroj: topfest.sk