Thermia má nové wellness centrum, kúpele investovali 4 mil. eur

Dostavbou a rekonštrukciou priestorov v zadnej časti secesného hotela Thermia Palace vznikol saunový svet, vnútorné bazény a na prvom nadzemnom podlaží izby a apartmán s terasami. Z nich je výhľad na vynovený vonkajší bazén.

Slovenské liečebné kúpele Piešťany dnes oficiálne otvorili wellness centrum, ktorého výstavba trvala vyše sedem mesiacov a podľa obchodného riaditeľa Petra Hlaváča stála 4 mil. eur. Podľa návrhu medzinárodného tímu architektov a pod dohľadom pamiatkárov vznikli priestory, ktoré sú tým najlepším, čo piešťanské kúpele klientom ponúkajú.

Nové vnútorné aj vonkajší bazény sú napustené termálnou, nie minerálnou, vodou. Tú kvôli obsahu síry nie je možné na wellness využívať. „Celoročnú prevádzku vonkajšieho bazéna okrem termálnej vody zabezpečí aj vyhrievaná dlažba v jeho okolí,“ povedal Petr Hlaváč.

V saunovom svete nájdu návštevníci zážitkové sprchy imitujúce tropickú búrku, tepidárium, fínsku, parnú a infra saunu. Z pôvodného interiérového vybavenia zostal zachovaný historický sušič prádla. Svetlík nad vnútorným bazénom má vitráž odkazujúcu na secesnú výzdobu hotela Thermia a liečebného domu Irma.

Autormi rekonštrukcie sú architekti Maroš Varga a Christian Hoppe. O interiéry sa postarala španielska dizajnérka Nathalie Rottenburg.

Ľuďom, ktorí nie sú ubytovaní v hoteli Thermia, sprístupnia nové wellness centrum iba obmedzene. „Chceme zachovať exkluzivitu pre klientov päťhviezdičkovej Thermie. Zrejme bude stanovaná pomerne vysoká cena,“ dodal obchodný riaditeľ.

Hotel Thermia Palace s liečebným domom Irma dokončili Winterovci v rok 1912. V tej dobe išlo o najluxusnejší takéto zariadenie v strednej Európe. V roku 2006 realizovali Slovenské liečebné kúpele Piešťany komplexnú rekonštrukciu, po ktorej sa Thermia stala prvým päťhviezdičkovým hotelom na Slovensku.

Text a foto: Martin Palkovič