Testovacie miesto v NÚRCH-u bude otvorené dlhšie

Národný ústav reumatických chorôb predĺžil prevádzkové hodiny odberného miesta, ktoré už niekoľko týždňov funguje pred jeho budovou. Kvôli nepriaznivému počasiu museli zdravotníci riešiť problémy s testovacím stanom. Pomohli im hasiči z Piešťan a Trnavy.

Pacienti, ktorí prichádzajú na hospitalizáciu do NÚRCH-u v Piešťanoch, si môžu nechať spraviť antigénový test na ochorenie covid-19 už od 7.30 h. Pre ostatných je toto odberné miesto po novom otvorené dlhšie.

„Na základe príkazu Ministerstva zdravotníctva SR bude antigénové testovacie miesto pre verejnosť otvorené o hodinu dlhšie, v pracovné dni od 9:00 do 13:00 hod,“ informoval Národný ústav reumatických chorôb na sociálnej sieti Facebook.

Tieto prevádzkové hodiny sú uvedené aj na web stránke rezortu zdravotníctva, kde je tiež informácia o fungovaní druhého odberného miesta v Piešťanoch.

Okrem NÚRCH-u robí antigénové testy aj spoločnosť Horezza v areáli hotela Granit (Kúpeľný ústav F. E. Scherera) na Teplickej ulici. Záujemcovia si tam môžu nechať spraviť bezplatný antigénový test na ochorenie covid-19 v pracovných dňoch od 8.00 – 16.00 h.

Búrlivý vietor uplynulých dní nenávratne poškodil stan pred budovou NÚRCH-u, v ktorom zdravotníci robili stery z nosohltanu. Pomocnú ruku podali hasiči. „Okamžite zareagovali, stan nám nielen požičali, ale hneď aj doviezli, nainštalovali a upevnili! Veľká vďaka hasičskému a záchrannému zboru z Piešťan a z Trnavy,“ oznámil Národný ústav reumatických chorôb.

Text: Martin Palkovič Foto: NÚRCH