Test už cez deň v okrese Piešťany nepotrebujete

Piešťanský región je zaradený medzi červené okresy (2. stupeň varovania), pre ktoré Úrad verejného zdravotníctva SR zmiernil povinnosť preukazovať sa negatívnym výsledkom testu na ochorenie covid-19.

Na území červených a ružových okresov (1. a 2. stupeň varovania) sa musia obyvatelia vedieť preukázať negatívnym výsledkom testu iba v čase od 21.00 do 1.00 h. V Piešťanoch a okolí nesmie byť test starší ako 14 dní. Toto uvoľnenie platí najmä pre vstup do prevádzok a na terasy reštaurácií, kde bol doteraz povinný negatívny test nie starší ako sedem dní. Od pondelka 3. mája ho už návštevníci prevádzok cez deň vôbec nepotrebujú.

Test nemusia mať pri vstupe do školy a školského zariadenia ani žiaci základných s stredných škôl.

Uvoľnenie sa týka aj pracovísk. „Pravidlá pre okresy v 1. a 2. stupni varovania zostávajú tak ako doteraz, avšak výlučne pre časový rámec od 21:00 do 1.00 nasledujúceho dňa (v tomto čase platí pre tieto stupne varovania zákaz vychádzania). To teda znamená, že v čase od 21:00 do 1:00 nasledujúceho dňa bude potrebné preukazovať negatívnym testom, ktorý nie je starší ako 21 dní v I. stupni varovania, v II. stupni varovania nie starším ako 14 dní. Rovnako je možné sa výlučne v tomto čase preukázať aj iným dokladom o výnimke,“ oznámil Úrad verejného zdravotníctva SR.

„Cez deň sa v okresoch v 1. a 2. stupni varovania nebude potrebné preukazovať negatívnym výsledkom testu, vzhľadom na to, že cez deň neplatí zákaz vychádzania pre tieto okresy,“ uvádza ďalej ÚVZ SR.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič Zdroj: Úrad verejného zdravotníctva SR