Terézia Páleníková v Čajkách končí, bude hrať za poľský Vroclav

Po štyroch rokoch končí v Piešťanských Čajkách jedna z hlavných opôr tímu Terézia Páleníková. Dvadsaťdvaročná krídelníčka si premiérovo vyskúša zahraničný angažmán v drese poľského tímu 1KS Šleza Vroclav, ktorý v minulom ročníku obsadil tretie miesto v poľskej najvyššej súťaži.

„Chcela som sa najmä basketbalovo posunúť, a tak som si z niekoľkých možností vybrala Vroclav. Poľská liga je oveľa vyrovnanejšia než naša, hrajú sa tam takmer vždy náročné zápasy,“ povedala Terézia Páleníková.

Vroclav v uplynulom ročníku vybojoval tretie miesto, vlani sa tešil z titulu v tamojšej lige.

„Osobne ma kontaktoval tréner Arkadiusz Rusin, čo takisto zohralo svoju úlohu pri mojom rozhodovaní. Zmluvu som minulý týždeň podpísala na jednu sezónu,“ dodala Páleníková.

Terézia Páleníková bola jednou z ťahúniek Piešťanských Čajok, za štyri sezóny sa stala hlavným pilierom klubu a bola pri väčšine úspechov klubu z kúpeľného mesta na domácom, či medzinárodnom poli.

„Terez je hráčka, ktorá si takýto angažmán zaslúži. Pre náš klub odviedla veľmi veľa a rada by som jej za to poďakovala. Je to profesionálka, ktorá dáva basketbalu maximum a veľmi jej držím palce, aby sa jej v nasledujúcej sezóne darilo a prajem jej veľa šťastia a zdravia. Zároveň som veľmi rada, že z Piešťanských Čajok chodia hráčky do kvalitných klubov, čo tiež svedčí o dobrej práci v našom klube,“ povedala na margo odchodu T. Páleníkovej generálna manažérka Čajok Bronislava Borovičková.

Text: piestanskecajky.sk Foto: Martin Palkovič