Tenis: Celosvetový turnaj pre deti prvýkrát na Slovensku

Finálové turnaje populárneho tenisového turnaja Champions Bowl zavítajú prvýkrát na Slovensko. Slovenské kolá sa odohrajú na dvorcoch piešťanského tenisového klubu TK Kúpele Piešťany v rámci Wilson cupu.  Právo štartovať na celosvetovom finále, ktoré sa tento rok uskutoční v chorvátskom meste Umag, získajú okrem celkových víťazov aj finalista a semifinalisti.

Turnaj pre dvanásťročných sa odohrá od 27. júna do 1. júla, turnaj do desať rokov od 29. júla do 30. júla a kategória do 14 rokov bude o miestenky bojovať od 7. do 10. augusta. Celosvetové finále sa uskutoční od 17.-24. septembra.

Hlavnými organizátormi sú Andrej Drinka žijúci v nemeckom Stuttgarte a Boris Monsberger z Bratislavy: „Sme radi, že turnaj sa rýchlo šíri po Európe, ale i Afrike, Ázii či severnej a južnej Amerike. Som rád, že sa konečne odohrá aj na Slovensku.“

Kvalifikačné turnaje sa hrajú približne v tridsiatich krajinách po celom svete. Víťazi celosvetového turnaja získajú okrem iného aj množstvo vecných cien od hlavného partnera turnaja, ktorým je Wilson.

„Vybraní víťazi získajú ročný kontrakt od hlavného partnera, o ďalšie ceny sa postarajú tenisové akadémie European Tennis Base v Salzburgu a akadémia Magnusa Normana, trénera Stana Wawrinku GOOD to GREAT Tennis academy“, pripomína Boris Monsberger.

Slováci kvalifikovaní do celosvetového finále zabojujú o zisk putovného pohára, pre najlepšiu krajinu. Ten sa momentálne nachádza v Španielsku.

Viac aktuálnych informácií nájdete na stránke champ-bowl.com

Text a foto: Miro Béreš