Tamajka vymenoval Radu seniorov, zasadal aj Seniorský parlament

Ide o poradný orgán primátora. Mestským poslancom má radiť Seniorský parlament, ktorý založili členovia iniciatívy Spoločne pre Piešťany.

„Marta Kániková, Jarmila Loučková, Pavol Steinecker a Ján Šicko – to sú mená členov Rady seniorov, ktorí si v prvý júlový deň prebrali dekrét o svojom menovaní za člena Rady seniorov priamo z rúk primátora mesta. Božena Grgáčová si menovací dekrét prevezme v náhradnom termíne,“ informovala včera radnica na svojej oficiálnej web stránke.

Ustanovenie Rady seniorov vyplýva z Memoranda o partnerstve a spolupráci medzi Mestom Piešťany a Mestskou organizáciou Jednoty dôchodcov v Piešťanoch. Podpísal ho predchádzajúci primátor Remo Cicutto a jeho nástupca Miloš Tamajka poradný orgán zložený zo starších Piešťancov zriadil.
Rada seniorov má päť členov a primátorovi bude pomáhať v rôznych oblastiach – od sociálnej a zdravotníckej až po kultúrnu a spoločenskú.

Už hovorkyne mestského úradu Evy Bereczovej sa už úvodné stretnutie primátora, členov Rady a predsedu Mestskej organizácie Jednoty dôchodcov v Piešťanoch Pavla Hložku nieslo v konštruktívnom duchu. Seniori predostreli viacero návrhov na zlepšenie života v meste a poukázali na niektoré problémy.

Rada seniorov sa podľa memoranda má s primátorom stretávať dvakrát ročne. „Ja chcem, aby sme naše spoločné stretnutia mali častejšie, beriem vás ako zástupcov všetkých dôchodcov v meste a verím tomu, že spolu zlepšíme život tejto skupiny obyvateľov,“ povedal na stretnutí Miloš Tamajka.

Začiatkom júna sa na svojom prvom pracovnom rokovaní stretol aj Seniorský parlament. Jednou z hlavných tém bola spolupráca s komisiami mestského zastupiteľstva. Členovia odsúhlasili vznik výboru Seniorského parlamentu. Jeho zástupcovia sa chcú stretnúť s primátorom Milošom Tamajkom a riešiť problém informovanosti občanov o činnosti samosprávy. Navrhnú mu obnovenie vydávania periodika Radnica informuje raz mesačne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Text: Martin Palkovič Zdroje: piestany.sk, spolocneprepiestany.sk

 

Inzercia