Takmer 400 dávok pervitínu bolo určených aj pre Piešťany

Trnavskí kriminalisti zadržali muža podozrivého z predaja drog. V minulosti mu súd vymeral trest v trvaní takmer troch rokov nepodmienečne, teraz mu hrozí strata slobody na 10 až 15 rokov.

Policajti vykonali v stredu 9. marca akciu, pri ktorej obmedzili na osobnej slobode šesť osôb. „Päť z nich po vykonaní procesných úkonov prepustili na slobodu a 34-ročného muža z Vrbového vyšetrovateľ pre podozrenie z drogovej trestnej činnosti zadržal,“ oznámilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru SR v Trnave s tým, že zadržaného muža z predaja drog usvedčili jeho zákazníci.

Pri prehliadke auta, ktoré podozrivý používal, kriminalisti zaistili plastové vrecko a neďaleko odtiaľ aj kovový valec, v ktorých prechovával najmenej 380 jednorazových dávok pervitínu.

„Drogy boli určené nielen do mesta Vrbové a Piešťany, ale na aute Škoda Superb ich dovážal drogovo závislým osobám aj v rámci Trnavského a Trenčianskeho kraja,“ uvádza ďalej polícia.

Vyšetrovateľ obvinil 34-ročného muža z predaja a distribúcie drog. Keďže už v roku 2010 bol právoplatné odsúdený za výrobu omamných a psychotropných látok, vyšetrovateľ podal podnet na stíhanie vo väzbe.