Strongmani zabojujú v Piešťanoch o titul Najsilnejší Slovák

V prvý májový víkend, konkrétne v nedeľu, 6. mája, sa popoludní na Námestí slobody v Piešťanoch stretnú najsilnejší muži Slovenska. Strongmani tak zabojujú o titul Najsilnejší Slovák.

Päť náročných testov sily určí víťaza pre tento rok. Na úvod budú musieť pretekári dvíhať ťažkú, 140 kilovú oceľovú kladu. Nakoľko SASIM organizuje samostane aj majstrovstvá Slovenska do 105kg, do 90kg tak tzv. OPEN majstrovstvá Slovenska nebudú mať ako v minulosti rozdielne váhy náčiní.

Tento pretek je jediným, na ktorom si môžu spoločne zasúťažiť účastníci amatérskych podujatí s profesionálmi Slovenska. Možno toho roku uvidíme i bratský súboj Pirosovcov, kde Tomáš je pravidelným účastníkom Slovenského pohára a František je dlhé roky profesionálnym reprezentantom.

Druhým testom sily budú mŕtvé ťahy s osobným automobilom. Nasleduje prevracanie 600 kilogramovej pneumatiky, dvíhaniebetónových gulí o váhach 130,150, 170 a 170 kilogramov. Záver bude patriť ťahaniu kamióna. Podľa zúčastnených pretekárov sa technický tím rozhodne, či na záverečnú disciplínu bude alebo nebude eliminácia.

Podarí sa Igorovi Petríkovi dosiahnuť svoj piaty titul v rade? Získa konečne František Piros svoje vytúžené víťazstvo? Vráti sa Marek Tóth po zranení v štýle – prišiel, videl, zvíťazil? Prekvapí nás nový profesionál, Maroš Štefaňák? Alebo skončí v prvej päťke niektorý s amatérov a získa tak možnosť po rozhodnutí prezidenta a viceprezidenta SASIM reprezentovať SR na profesionálnom preteku? Uvidíme už túto nedeľu popoludní, na Námestí slobody v Piešťanoch.

Text: Tlačová správa/SASIM Photo by Paulo Vizeu on Unsplash