Street Art Festival: Piešťany sú stvorené na busking

Kúpeľné mesto malo počas uplynulého víkendu možnosť privítať jedinečný formát festivalu pouličného umenia. Podujatie malo úspech, uskutoční sa aj o rok.

„Veľa turistov, kozmopolitná atmosféra a genius loci mesta sú okrem hudobnej vyspelosti a schopnosti zaujať základnými predpokladmi úspechu buskera,“ zhodnotil organizátor 1. ročníka Piešťany Street Art Festivalu Branislav Galo a dodal: „Toto všetko spĺňajú Piešťany.“

Zostalo už len pripraviť ten správny mix vystupujúcich a nájsť vhodné miesta, kde mohol festival prebiehať. V sobotu večer zaujali hudobníci okoloidúcich na Námestí slobody, pri fontáne Príbeh prameňov a na Kolonádovom moste. Všade sa pri nich ľudia zastavovali a chválili nezvyčajný formát festivalu.

A spokojní boli aj umelci: „Takto dobre sa nám na ulici ešte nehralo,“ citoval organizátor Branislav Galo niektorých z nich: „Toto mesto je stvorené na busking.“ Pozdávali sa im reakcie okoloidúcich, ale napríklad aj akustika na Kolonádovom moste.

Vďaka tomuto úspechu by mal podľa vyjadrenia organizátora festival pokračovať aj na budúci rok. V prípade nepriaznivého počasia by sa mohli účinkujúci presunúť do piešťanských barov a klubov.

Text: Tlačová správa/MP Foto: Branislav Galo

Duba a Buka Jozef Hnidzik JuJu Planet Dub Kamila Veterna Trio Livia Dolezalova & Band Ornamenty Pavel Tabasek