Štát zriadil v Piešťanoch karanténne centrum

Slováci, ktorých český letecký špeciál previezol z Kanárskych ostrovov do Prahy, sú v karanténe v piešťanskom hoteli Signál. Na sociálnej sieti Facebook to uviedla žena, ktorá túto cestu absolvovala.

Pred hotelom Signál, ktorý patrí ministerstvu vnútra, stojí jedno policajné auto. Informáciu o tom, že štát v Piešťanoch zriadil karanténne centrum ako prvá priniesla TV Piešťany.

Hovorkyňa rezortu vnútra Silvia Keratová pre zpiešťan.sk potvrdila, že v hoteli je ubytovaných približne 80 ľudí a sú medzi nimi aj občania Slovenska z iných krajín.

Ďalej povedala, že hotel bude po ich odchode dezinfikovaný, aby v ňom prípadne neskôr mohli ubytovať ďalších.

„V Prahe na letisku nás čakala slovenská polícia, spísali sme papiera a už nás brali špeciálnym autobusom na Slovensko. Za slovenskými hranicami nás sprevádzali celú cestu štyri policajné autá, tým pádom nás každý púšťal dopredu. Všetci sme si mysleli, že ideme do povinnej karantény do Gabčíkova a nakoniec sme zastavili v Piešťanoch,“ napísala na sociálnej sieti Slovenka, ktorú české lietadlo previezlo spolu s ďalšími občanmi Českej republiky a Slovenska na Letisko Václava Havla.

Žena pochválila personál aj čistotu izby. Teraz spolu s ostatnými čaká na testy na nový koronavírus. Ak budú negatívne, mali by ich pustiť do domácej karantény, ktorá trvá dva týždne.

Text a foto: Martin Palkovič