Srdce vďaky nainštalovali v parčíku v centre Piešťan

Piešťany sa symbolicky zapojili do celosvetovej akcie, ktorej cieľom je poďakovať zdravotníkom a všetkým ľuďom, ktorí bojujú proti šíreniu ochorenia covid-19. Vďaku za ich úsilie vyjadruje inštalácia v tvare srdca, ktorú v pondelok 12. apríla osadili pri Kostole sv. Cyrila a Metoda.

„Srdce nainštalované v parčíku pred kostolom sv. Cyrila a Metoda v Piešťanoch je naším vyjadrením vďaky lekárom, sestrám, zdravotníkom a všetkým, ktorí pomáhajú v prvej línii v boji s ochorením Covid-19. Vám všetkým veľké ďakujeme,“ uviedol Martin Ričány, hovorca Mestského úradu Piešťany a dodal: „Srdce dnes 12. apríla 2021 nainštalovali pracovníci Služieb mesta Piešťany a bude zdobiť naše mesto dva týždne. Ďakujeme za bezplatné zapožičanie a účasť na tejto celosvetovej akcii spoločnosti Blachere Illumination Central Europe s.r.o.“

Po svete putuje 30 dekorácií v tvare srdca, ktoré vyjadrujú vďaku zdravotníkom a všetkým, ktorí pomáhajú v boji proti ochoreniu covid-19. Rovnaké srdcia nájdeme v Maďarsku, Mexiku, Rakúsku, Ukrajine, Francúzsku, Českej republike. Na Slovensku zavítali už do viacerých miest a obcí.

Veľké červené svietiace srdce má vyjadrovať vďaku, nádej, radosť, ale predovšetkým solidaritu a podporu všetkým, ktorí sa už takmer rok zúčastňujú v boji proti celosvetovej pandémii covid-19.

Zdroj: piestany.sk Foto: Martin Ričány