Spýtaj sa vašich na november 89, pretože teraz je to na nás

Piešťanskí gymnazisti Jakub Chamraz, Emma Vičanová, Daniel Valko, Nina Masaryková, Roman Turzák, ako aj pozvaní hostia poslanec zastupiteľstva Martin Valo a politológ Pavol Krištof, sa 20. novembra 2019 zúčastnili na panelovej diskusii k novembrovým udalostiam roku 1989 a k ponovembrovému vývoju spoločnosti organizovanej Elektrárňou Piešťany v spolupráci s agentúrami Film Generácia, RTVS a Známa firma.

Publikom panelovej diskusie boli žiaci 2. stupňa ZŠ M. R. Štefánika v Piešťanoch. Pred panelovou diskusiou si žiaci pozreli motivačný film Spýtaj sa vašich 89 v réžii talentovanej Barbory Berezňákovej.

Diskutujúci gymnazisti spolu s Martinom Valom a Dr. Pavlom Krištofom poskytli žiakom základnej školy pohľad na vlastný príbeh novembra, pričom im ponúkli aj vhľad do originálneho projektu participatívnej demokracie a občianskej iniciatívy mladých ľudí v našom meste.

Spolupráca Gymnázia Pierra de Coubertina s Elektrárňou Piešťany sa uskutočnila v rámci projektu Interaktívne vzdelávacie programy Elektrárne Piešťany.

K novembrovej atmosfére na gymnáziu patrí aj dobrá správa o tom, že študentky školy Miroslava Grajciarová (1. miesto) a Michaela Zabadalová (3. miesto) pod konzultačným vedením učiteľa Petra Rusnáka obhájili skvelé pozície v literárnej časti súťaže vypísanej Trnavským samosprávnym krajom pod názvom Sloboda a demokracia. Teraz je to na nás…

Talentované gymnazistky si prevezmú hodnotenia a ceny z rúk župana na slávnostnej akadémii pri príležitosti Dňa študentstva budúci týždeň v Zrkadlovej sále Divadla Jána Palárika v Trnave.

Text: Peter Rusnák Foto: Zuzana Tretinárová