Sprievodné podujatia OLKS: Raper Ego podporí O kvapku lepších hotelákov

Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny nie je iba o symbolickom požehnaní liečivých prameňov a slávnostnom sprievode. V centre Piešťan sa bude konať aj množstvo sprievodných podujatí – ich súčasťou budú aj preteky Dračích lodí a vystúpenie rapera Ega na Námestí slobody.

Pestrý víkend začne už v piatok 1. júna oslavou Medzinárodného dňa detí (MDD) v parku. Mestské kultúrne stredisko, mestská polícia a materské centrum Úsmev pre najmenších pripravili špeciálny program plný zábavných hier a tvorivých dielní. Začiatok je o 9.00 h.

V ten istý deň o 16.30 h sa v foyeri KSC Fontána uskutoční vernisáž výstavy Krojované bábiky a bábätká zo Slovenska. Hlavnou organizátorkou je aj tentoraz známa bábikárka Veronika Cétliová z Piešťan. Pri príležitosti OLKS organizátori súčasne otvoria aj výstavu Vlada Pagáčika Paličkovaná čipka.

Milovníci klasickej hudby môžu MDD osláviť o 19.00 h v Dome umenia. 63. music festival Piešťany otvorí 11-ročný klavírny virtuóz Ryan Martin Bradshaw, ktorý odohrá Haydnov koncert D – dur spolu so Štátnym komorným orchestrom zo Žiliny.

Už tradičnou súčasťou Otvorenia letnej kúpeľnej sezóny sú preteky Dračích lodí. Tie sa budú preháňať medzi Kolonádovým a Krajinským mostom v sobotu 2. júna od 9.00 do 16.00 h.

Športovať sa bude aj na futbalovom štadióne, kde sa celý víkend koná tretí ročník medzinárodného futbalového turnaja U11 PFK Junior Cup 2018.

Gastronomické špeciality z kuchyne žiakov Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera môže ochutnať každý, kto príde v sobotu popoludní na Námestie slobody. Uskutoční sa tam charitatívne podujatie O kvapku lepší hoteláci, ktoré je zamerané na podporu onkologicky chorých detí. Jeho súčasťou budú aj vystúpenia folklórneho súboru Žito (12.00 h) a rapera Ega (16.00 h).

Program Otvorenia letnej kúpeľnej sezóny 2018 nájdete na tejto adrese.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič