Spomienka na Jara Filipa: Müller a Šeban prídu aj do Piešťan

Dvaja hudobní velikáni, spevák Richard Müller a gitarista Andrej Šeban, si zaspomínajú na kamaráta, skladateľa, textára a jedinečnú osobnosť Jara Filipa. Turné bude plné jeho hitov v nových aranžmánoch a jeden z koncertov sa uskutoční aj v piešťanskom Dome umenia. Už v pondelok 16. novembra o 19.00 h.

„Prešlo už 15 rokov odkedy nás opustil Jaro Filip a pre mňa je to neuveriteľná doba. Dokonca sa mi stáva, že zažijem niečo a v sekunde mi napadne, že sa o to chcem podeliť s Jarom. No nie je to možné. Za pomerne krátke, ale intenzívne obdobie sme s Jarom urobili vyše 60 piesní, z ktorých sa mnohé stali hitmi. Uvedomil som si, že si chcem uctiť tohto úžasného človeka a našu spoločnú tvorbu tým, že spolu s Andrejom Šebanom a kapelou urobíme turné, ktoré sa volá 15 rokov bez Filipa. Nebude to však patetická spomienka, ale oslava nadčasovej hudby, ktorú Jaro vytvoril,“ povedal o projekte Richard Müller.

Publikum si vychutná najlepšie skladby, ktoré Jaro Filip napísal pre Richarda Müllera, Richard pre Jara Filipa alebo skladby Jara Filipa pre Milana Lasicu. Keďže bol Jaro Filip známy aj svojím humorom a historkami, fanúšikovia sa môžu tešiť aj na množstvo vtipných spomienok na legendárneho hudobníka.

„Repertoár skladieb predvedieme v novom šate. Bude to krásny komorný večer plný príhod spojených s Jarom Filipom. Prirodzene a vtipne, lebo on bol taký človek, s ním sa vážne ani nedalo,“ dodal Richard Müller.

Text: Tlačová správa organizátorov (krátené) Foto: Mário Petlák

Inzercia