SNS podporí v krajských voľbách Tibora Mikuša

Národniari v Trnavskom kraji vlastného kandidáta na predsedu do volieb neposielajú. Podporia doterajšieho župana Tibora Mikuša. Ten sa uchádza aj o podporu strany Smer-SD.

Slovenskú národnú stranu reprezentuje vo voľbách do zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) 21 kandidátov. Piati z nich sa o priazeň voličov uchádzajú vo volebnom obvode Piešťany. Kandidáta na predsedu kraja však SNS nepostavila.

„Rozhodli sme sa podporiť kandidáta inej strany. Je ním Tibor Mikuš, človek, ktorý vyznáva ľudské hodnoty. Prajem mu úprimne, aby pokračoval v práci, ktorú začal, veľa úspechov a budem potešený i naďalej z jeho ľudskej tváre v politike,“ uviedol predseda SNS Andrej Danko.

Doterajší župan Tibor Mikuš ide do novembrových volieb ako nezávislý. Chce sa však uchádzať aj o podporu strany Smer-SD.

Most-Híd – tretia zo strán vládnej koalície má vlastného kandidáta. Je ním štátny tajomník ministerstva kultúry Konrád Rigó. O funkciu župana sa bude 4. novembra uchádzať aj Jozef Viskupič, ktorého podporujú opozičné strany (OĽaNO, SaS, KDH, OKS, NOVA, Zmena zdola). Ďalšími kandidátmi na post predsedu TTSK sú József Berényi (SMK-MKP), Jaroslav Cehlárik (NEKA) a Márius Novák (Nový parlament).

Text a foto: Martin Palkovič