Sneh skomplikoval dopravu v celom Trnavskom kraji

V posledný novembrový deň zasiahlo väčšinu Slovenska sneženie, ktoré skomplikovalo dopravnú situáciu najmä na západe krajiny. V pohotovosti sú hasiči, policajti aj zdravotníci.

V noci na štvrtok 30. novembra začalo intenzívne snežiť aj na území okresu Piešťany. Predpodludním sa tvorili kolóny na horskom priechode Havran a asi dve hodiny bola úplne uzatvorená cesta medzi obcami Prašník (časť Grnča) a Krajné. Skrížil sa tam totiž kamión, ktorý museli vytiahnuť pomocou traktora.

Profesionálni a dobrovoľní hasiči v Trnavskom kraji doteraz zasahovali pri piatich dopravných nehodách. Skoro ráno odstraňovali stromy v Prašníku, Trstíne, Hlohovci, Trnave, Jablonici, Dechticiach a na ďalších miestach. Pomáhali tiež dvom zapadnutým autobusom.

Polícia vyzvala vodičov, aby prispôsobili jazdu stavu a povahe vozovky: „Zbytočne nehazardujte a neriskujte predbiehaním. Znížte rýchlosť a zvýšte vzdialenosť medzi vozidlami. Tiež sa plne venujte vedeniu vozidla a sledujte situáciu v cestnej premávke.“

Na cestách je podľa hovorkyne Prezídium Policajného zboru SR Denisy Baloghovej maximálny počet policajtov, ktorí riadia premávku a pomáhajú vodičom. „Všetci však musíte prispieť k bezpečnosti a správať sa na cestách zodpovedne.“

Výstraha SHMÚ pre okres Piešťany platí do 16.00 h. V nasledujúcich dvoch dňoch už meteorológovia výdatnejšie sneženie neočakávajú.

Foto: KR HaZZ Trnava

Foto: KR HaZZ Trnava

Foto: KR HaZZ Trnava

Text a titulná foto: Martin Palkovič Zdroj: KR HaZZ Trnava, Prezídium PZ