Slovanka hrá dravý basketbal, hovorí tréner Čajok R. Kucsa

Séria domácich zápasov Piešťanských Čajok pokračuje opäť dnes. V rámci Stredoeurópskej ligy CEWL piešťanské basketbalistky privítajú český tím Slovanka MB, ktorý dokázali na jeho palubovke zdolať 71:56.

Základná časť Stredoeurópskej ligy CEWL, v ktorej Piešťanské Čajky obhajujú celkové víťazstvo sa začína preklápať do druhej polovice a na programe sú odvetné stretnutia. Basketbalistky z kúpeľného mesta, ktoré sú zatiaľ na prvej priečke tabuľky A-skupiny dnes privítajú účastníka českej najvyššej súťaže Slovanka MB. V prvom vzájomnom meraní síl, ktoré sa uskutočnilo 16. októbra v Benešove Čajky aj v oklieštenej zostave zvíťazili 71:56 a radi by toto víťazstvo potvrdili aj dnes na domácej palubovke.

„Slovanka už v prvom zápase potvrdila, čo sme aj očakávali. Majú mladé družstvo, ktoré hrá dravý basketbal. Skúsenosti by však mali byť na našej strane a ideme do zápasu s jednoznačným cieľom zvíťaziť,“ skonštatoval pred dnešným zápasom tréner Čajok Richard Kucsa.

Slovanka MB je zatiaľ na štvrtej priečke tabuľky s bilanciou jedno víťazstvo (nad Grazom 78:43) a tri prehry. V českej lige patrí dnešnému súperovi Piešťan deviate miesto. Oproti prvému stretnutiu doplnila súpisku českého tímu aj v Piešťanoch dobre známa rozohrávačka Kateřina Bartoňová, ktorá za Čajky hrala v minulosti.

Čajky odohrajú do konca roka 2019 ešte štyri zápasy. Okrem dnešného duelu CEWL so Slovankou ich ešte čakajú vonkajšie zápasy s Dubčekom Bratislava (14.12.), Young Angels Košice (18.12.) a posledný domáci zápas v tomto roku s Banskou Bystricou (21.12).

Text: piestanskecajky.sk Foto: Martin Palkovič