Slovakman vstupuje do ďalšej kapitoly

Piešťany budú aj tento rok jediným miestom na Slovensku, kde sa uskutočnia preteky v dlhom triatlone. Verejnosť čaká veľa sprievodných podujatí.

V piatok dopoludnia sa v priestoroch bratislavskej Vea Café uskutočnila tlačová konferencia ku tohtoročnej edícii triatlonových podujatí pod názvom Slovakman. O novinkách informovali prítomných novinárov organizátori Vladimír Baron a Pavol Peciar. Za Elements Resort, nové dejisko Slovakman 113 bol na tlačovej konferencii zastúpený Juraj Bača.

V poradí už trinásty ročník Slovakmana 226 sa uskutoční na rovnakom mieste ako po minulé roky, v krásnom prostredí Piešťan. Aj tento rok ostáva jediným dlhým triatlonom na Slovensku, čo znamená, že pretekári budú bojovať o honor byť majstrom Slovenska.

Podujatie je neoddeliteľnou súčasťou aj Českého pohára v triatlone a tiež aj prestížnej Ford Czechmantour. Na prelome júla a augusta čaká na divákov veľké množstvo sprievodných akcií, v ktorých si každý príde na svoje.

Zmenami prechádza polovičná verzia Slovakman 113. Po niekoľkých rokoch sa rozhodli organizátori zmeniť dejisko podujatia, z Bátoviec sa presúvajú do špičkového športového areálu Elements Resort, ktorý sa nachádza v Šamoríne. So zmenou dejiska priamo súvisí aj zmena termínu, majstrovstvá Slovenska v strednom triatlone sa uskutočnia počas druhého septembrového víkendu.

Najväčšiu pozornosť stretnutia pútali minuloroční víťazi hlavných kategórií Peter Vabroušek a Kristína Neč Lapinová. Účastníkom tlačovej konferencie prezradili svoje plány na tento rok a samozrejme nevynechajú ani Slovakmana.

Pri príležitosti tlačovej konferencie bola spustená nová verzia web stránky podujatia, na ktorej nájdu návštevníci zákulisné informácie z príprav, ale aj rozhovory s osobnosťami triatlonu.

Text: Tlačová správa