Slovakman: Spoznajú Piešťany nového víťaza?


Warning: Illegal string offset 'alt' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 14

Warning: Illegal string offset 'caption' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 15

Warning: Illegal string offset 'sizes' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16

Warning: Illegal string offset 'large' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16
8
Inzercia

Celú noc budú technici Audiolight z Nitry stavať pódium a tribúny, naťahovať káble, vešať reflektory, inštalovať veľkoplošnú obrazovku a ladiť zvuk, aby v deň D a hodinu H bolo všetko na svojom mieste.

Nebudú tam v tú noc na Lodenici sami.  Asistovať im budú dobrovoľníci, na ktorých čaká 600 metrov zábran, musia postaviť depo, roztiahnuť koberce, rozložiť stánky a prístrešky.  No a samozrejme sa tam budú činiť aj technici zodpovední za výstavbu VIP Slovakman zóny.  Pre niektorých z nás to bude dlhá noc.

Vyzerá to, že po technickej stránke by malo byť všetko v poriadku a organizátori z ŠK Delfín a SMTA Nitra majú všetko pod kontrolou. A čo hovorí pohľad do štartovej listiny?

Medzi mužmi sa dá očakávať ďalší súboj mimozemšťana Petra Vabrouška so zvyškom štartového poľa. Peter si stále drží gloriolu neporaziteľnosti na území  Čiech, Moravy a Slovenska na ironmanských vzdialenostiach. Hoci pred týždňom v Krkonošiach dobehol do cieľa prvý Rudo Cogan, a však  jeho druhá DSQ vo výsledkoch v rade znamenala nakoniec Petrovo víťazstvo.

Nie je to iba Cogan, ktorý si robí zálusk na víťazstvo v Piešťanoch. Je tu celý rad favoritov, ktorí by si radi v noci o 23:00 vypočuli na svoju počesť Thunderstreak od AC/DC a vytŕčali sa na najvyššom stupni v svetle reflektorov. Bude tu Lukáš Krpec, ktorý sa bude snažiť už na cyklistike vytvoriť si rozhodujúci náskok. Štyri minúty v Otrokoviciach na Vabrouška nestačili.

Bude tu obhajca druhého miesta  z vlaňajška Jakubíček, ten  bude hrýzť hlavne na behu.  Nesmieme zabudnúť na Michala Urbánka , on si určite dá pozor, aby nezopakoval  plavecké nepríjemnosti z Moraviamana a na stupňoch víťazov by nemal chýbať. Tlačiť sa na stupne bude určite aj Lukáš Slatinský, ale bude musieť v behu podať nadľudský výkon.

A čo Slováci? Karola Džalaja v Piešťanoch opäť neuvidíme, čo je pre boj o kráľa Slovakmana určite škoda. Nedá sa nič robiť, ale body do PRO KONA ranking sa u nás nedajú získať a tie sú u Karola prioritou. Zastúpiť sa ho chystá olympionik Palo Šimko, ktorý zatiaľ kraľuje na kratších tratiach v slovenskom rebríčku. Uvidíme, ako sa mu podarí jeho druhý štart na Sĺňave.

Vlaňajší majster SR Filip Kristl je vždy veľká lotéria. Snáď mu v zime pobyt na zdravom vzduchu so skialpovými lyžami na nohách prospel viac ako tlčenie  do hlavy v zápasníckej klietke. V Linzi na polke bol štvrtý a medzi favoritov ho musíme počítať. V štartovke máme aj Andreja Orlického. Asi by sa  neprihlásil, keby na to nemal.

Zaujímavou postavou je Jožo Vrábel.  O tejto sezóne vyhlásil, že je rozlúčková s dlhými traťami, a že aj na Morave a tak isto v Piešťanoch by sa rád videl na bedni. A keď už tak, tak na tom stupni najvyššom. Morava nedopadla  pre Joža dobre a svetom sa šíria správy, že je koniec.

Ja si ale osobne myslím, že nie je. Počúvam to totiž už tri roky a Jozef je tu stále a rovnako silný. A neviem, načo by teraz dral galusky a maratónky na Oravamanskej trati v Zuberci päť dni za sebou. Faktom je, že na Slovakmana zatiaľ prihlásený nie je.

A to platí pre vás všetkých. Máte poslednú príležitosť prihlásiť sa a byť pri tom, ak sa bude náhodou prepisovať história, a niekto sa bude tešiť viac ako Petr Vabroušek.
Tak pekne ešte trénujte. Ja sa idem cez víkend pozrieť,  ako sa bude dariť Petrovi Vabrouškovi v Rothe a keď sa vrátim, tak o tom niečo napíšem. Tešte sa aj na článok o Slovakmanských dievčatách, ktoré toho roku privítame v Piešťanoch

S pozdravom Voice of Slovakman 

Zdroj: slovakman.sk

slovakman plagat