Slovakman: Medailovú nádej Lukáša Rusnáka prekazil defekt

Aj 17. ročník pretekov v dlhom triatlone Slovakman 226 vyhral Petr Vabroušek. Reprezentant piešťanského triatlonového klubu Black Swans Lukáš Rusnák skončil v rámci majstrovstiev Slovenska šiesty. Lepšie umiestnenie a zrejme aj medailovú pozíciu v rámci majstrovstiev Slovenska mu prekazil defekt.

Čech Petr Vabroušek patril aj tento rok medzi favoritov, až do posledných chvíľ však víťazstvo nemal isté. Do cieľa dobehol iba 33 sekúnd pred Michalom Holubom, ktorý sa stal majstrom Slovenska.

Absolvovať dohromady 226 kilometrov plávania, cyklistiky a behu im obom trvalo 8 hodín a 48 minút.

Pre Petra Vabrouška včerajšie víťazstvo znamená deviatu zlatú medailu z týchto pretekov. „Gratulácia všetkým, ktorí sa s dnešnými tvrdými podmienkami (horúce slnko, studený dážď, bočný nárazový vietor) vyrovnali a preteky dokončili,“ napísal na Facebooku.

Medzi tými, ktorí dobehli do cieľa, boli aj viacerí Piešťanci. Najlepšie umiestnenie spomedzi nich zaznamenal Lukáš Rusnák z Black Swans Triclub Piešťany, ktorému v rámci majstrovstiev Slovenska nakoniec patrila 6. priečka.

Podľa zakladateľky triatlonového klubu Black Swans Janky Beňačkovej mu ušlo medailové umiestnenie kvôli poruche bicykla: „V Drahovciach dostal defekt, prišiel pešo naspäť a musel meniť koleso. Zdržalo ho to presne o 47 minút.“

Janka Beňačková tiež informovala, že ďalší piešťanský triatlonista Jakub Ferencz preteky nedokončil kvôli kolízii s autom, ktoré mu v križovatke nedalo prednosť: „Skončil v nemocnici, našťastie iba s odreninami.“

Jeho brat Erik Ferencz absolvoval náročnú trať za 10 hodín a 46 minút a spomedzi Slovákov skončil vo svojej vekovej kategórii na 7. mieste.

Black Swans Piešťany reprezentovali aj Bohuslav Sosna (11 hodín a 15 minút) a Peter Bohuš (11 hodín a 53 minút).

Text a foto: Martin Palkovič