Slniečko chystá nový klip, bude plný snehu

Video k skladbe Partizánska vznikalo blízko obce Lubina, iba posledné zábery natočili pri Krajinskom moste. Kapela chcela využiť kulisy, ktoré ponúkala tohtoročná zima.

Fanúšikovia Slniečka sa v najbližších dňoch dočkajú nového klipu. Jeho príprava sa blíži do finále, ak pôjde všetko dobre, uverejnia ho na Valentína.

„Chceli sme využiť to, že táto zima bola taká malebná. Filmoval to Andrej Klimek so svojim dronom na lúke, ktorú nám ukázal vnuk miestneho partizána,“ hovorí Peter Punto Remiš a dodáva: „Keď sme to už mali skoro všetko zostrihané, jeden náš kamarát nám povedal, že nám finančne prispeje, ak sa v klipe bude môcť objaviť. Zorganizovali sme ešte jedno filmovanie v Piešťanoch, ale ten kamarát asi zaspal a neprišiel, takže ho srdečne pozdravujeme.“

Natáčanie nebolo podľa lídra kapely jednoduché. „Technika, ktorá je na baterky, mala problém vydržať nízke teploty. Keď sme filmovali na Lubine, bola silná namŕzajúca hmla. Síce sme tam spravili hodinu a pol materiálu, ale takmer bol problém vybrať niečo na tri kvalitné minúty.“

Napriek tomu sa majú fanúšikovia Slniečka na čo tešiť. Partizánska je jednou z najobľúbenejších skladieb z nového albumu kapely, ktorý dostal názov Falošne, ale z citom. Od jeho vydania v roku 2015 nechýbala na žiadnom z koncertov.

Text a foto: Martin Palkovič