Skvelý hokej v Piešťanoch: Mladí Slováci hrali s Rusmi vyrovnanú partiu

Strelecká štatistika hovorila jednoznačne v prospech slovenskej reprezentácie, ale viac gólov dali napokon Rusi. Napriek tomu videli stovky divákov v stredu večer na zimnom štadióne v Piešťanoch skvelý hokej a mladým hokejistom vytvorili adekvátnu kulisu.

V treťom zápase piešťanskej skupiny turnaja hokejistov do 18 rokov Hlinka Gretzky Cup podali Slováci výborný výkon. Aj tentoraz im však chýbalo trochu šťastia. Po tesných prehrách s USA a Švédskom podľahli aj Rusku 1:2 po predĺžení.

„S Ruskom nehráme každý deň a trúfam si povedať, že dnes sme odohrali jeden z najlepších zápasov proti ním. Som rád, že nám veľmi pomohli fanúšikovia a verím, že sme urobili dobrú reklamu slovenskému hokeju,“ povedal po zápase jeden z najväčších talentov slovenského hokeja a kapitán slovenskej reprezentácie do 18 rokov Samuel Kňažko (na snímke), ktorý práve v stredu oslávil sedemnáste narodeniny.

„Som rád, že sa tu nebavíme tretíkrát o nejakej náhode, ale že sú tu chlapci, ktorí naozaj ukazujú kvalitu. Dokázali sme odohrať tretí deň po sebe veľmi náročný zápas, ktorý nás stál opäť veľa síl, ale pre mňa je česť týchto chlapcov trénovať. Ukazujú neuveriteľnú chuť sa zlepšovať každým dňom,“ dodal tréner Ivan Feneš.

Piešťanskí fanúšikovia majú ešte jednu šancu povzbudiť slovenskú hokejovú reprezentáciu. Mladí Slováci nastúpia na turnaji Hlinka Gretzky Cup proti Švajčiarom v piatok o 15.30 h. O 19.00 h nastúpia Rusi proti rovesníkom z Fínska.

Text a foto: Martin Palkovič