Sídliskový koncert Pary: LED pódium, drony a charitatívny rozmer

Piešťany sú jedným z troch miest, v ktorých sa uskutoční koncert v rámci série Jarné dvorenie. Vystúpenia bude možné sledovať naživo cez sociálnu sieť Grape festivalu a partnerov podujatia – Gambrinus, Orange a Red Bull.

Koncert kapely Para z niektorého z piešťanských sídlisk sa uskutoční v pondelok 25. mája. Kapela Billy Barman sa predstaví 21. mája v Bratislave a košické vystúpenie Pudingu Pani Elvisovej je naplánované na 27. mája.

„Nechceli sme, aby to bol iba klasický koncert zo skúšobne, prípadne niekde v exteriéri, nahratý na mobil. Rozhodli sme sa urobiť každý koncert na inom sídlisku, ale konkrétne miesto neprezradíme,“ povedal Ján Trstenský z festivalu Grape.

Podľa jeho slov ide najmä o živý prenos, ktorý budú môcť sledovať ľudia po celom Slovensku. Snímať ho bude sedem kamier, z toho dve dronové. „Špeciálna bude aj scéna, keďže kapely budú hrať na veľkej LED obrazovke, čo vytvorí nový vizuálny zážitok z vystúpenia,“ dodal Ján Trstenský.

Jarné dvorenie má charitatívny rozmer. Cieľom jej posilniť kapacity troch najväčších liniek pomoci na Slovensku – spojených do spoločnej iniciatívy na podporu duševného zdravia, ktoré podporuje Orange a Nadácia Orange.

Za každého diváka, ktorý bude sledovať online streaming koncertov na facebookovej stránke Orangeu preto venuje telekomunikačný operátor 1 euro na podporu organizácií, ktoré nonstop poskytujú bezplatné psychologické poradenstvo – IPčko, Liga za duševné zdravie, Linka detskej istoty.

Prvý koncert odohrajú Billy Barman 21. mája v Bratislave. Kapela vydala nedávno nový album Zlatý vek, a tak bude toto vystúpenie absolútna live premiéra štúdiovej novinky. Samotné turné musela kapela kvôli pandémii presunúť až na jeseň tohto roku.

Para – jedna z najpopulárnejších slovenských kapiel sa naživo predstaví svojim fanúšikom takmer po štyroch mesiacoch. Bude to v pondelok 25. mája v Piešťanoch. Gitaristu Rezňa, ktorý sa kvôli mimoriadnej situácii nemôže vrátiť z Prahy, nahradí bývalý člen kapely Medveď, ktorý aktuálne hrá s Bad Karma Boy.

Sériu vystúpení zakončia 27. mája v Košiciach Puding Pani Elvisovej. Tí odohrajú svoj koncert akusticky a nazvali ho Unpudinged. Skladby zaznejú v úpravách s vibrafónom (Stroon) a hosťom na gitare (Isobutane). Aj Puding má jedného člena v zahraničí, a tak basáka Viliama zastúpi Peter Grečmal z budúcej kapely Nanorobot. Tento koncert bude teda po všetkých stránkach unikátny, čo umocní aj predpremiéra ešte nepočutého singla s pracovným názvom Zábradlie a nostalgická spomienka na košické časy z roku 1999 v podobe skladby Chodci.

Text: Tlačová správa Grape festival Foto: Martin Palkovič