Senior z okresu Piešťany prišiel o 10-tisíc eur

Policajti aj v apríli zaznamenali podvody na senioroch. Upozorňujú najmä starších ľudí, aby si dávali pozor.

„V okrese Piešťany sa obeťou podvodu stal aj 90-ročný starý pán. Muža presvedčili, že jeho brat potrebuje súrne 10-tisíc eur. Keď im starček peniaze dal, o podvod sa pokúsili opäť na druhý deň. Našťastie im to druhýkrát už nevyšlo,“ inforovala Mária Linkešová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Podobné prípady sa stali aj v okresoch Galanta a Dunajská Streda. O peniaze prišli ženy vo veku 83 a 81 rokov. Polícia upozorňuje, že podvodníci ovládajú manipulačné techniky, ktorými vedia od ľudí najskôr vylákať potrebné informácie o ich rodine a potom im vyrozprávajú príbeh, ktorým obete ľahko uveria. Pod nátlakom a v snahe pomôcť blízkym v ťažkej životnej situácii konajú podľa presných inštrukcií z telefónu.

!Žiadame príbuzných seniorov, aby si v našom mene pohovorili so svojimi starými rodičmi a blízkymi, a upozornili ich na tieto podvody. Ak sa stanú obeťou podvodu, aj pokus o podvodu je trestný čin, seniori môžu ihneď kontaktovať políciu na bezplatné číslo 158. Sme im k dispozícii 24 hodín denne 7 dní v týždni,“ uzavrela hovorkyňa.

Zdroj: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave

Ilustr. foto: Martin Palkovič