Šéf hokejistov o vyjadreniach primátora: Je to rana pod pás

Vodárňam dlžia hokejisti len za niektoré mesiace, hráči stále majú o pôsobenie v Piešťanoch záujem a opravu strojovne zimného štadióna nie je podľa prezidenta ŠHK 37 Piešťany možné stihnúť do začiatku Memoriálu Ivana Hlinku.

Ako je to s dlhom TAVOS-u?

„Vystúpenie pána primátora na zastupiteľstve bolo pre mňa ranou pod pás, pretože dva dni predtým sme spolu telefonovali a celú situáciu som mu vysvetlil,“ uvádza Jaroslav Lušňák vo svojom stanovisku.

„Je pravda, že máme voči TAVOS-u dlžoby, no nie za celé roky 2013 a 2014. My nemáme zaplatené faktúry za mesiace november a december 2013 a 2014,“ reagoval šéf klubu na vyjadrenia Miloša Tamajku.

Primátor na poslednom zasadnutí poslancov povedal, že z TAVOS-u dostal nezaplatené faktúry od roku 2013 a zástupcovia vodární sa ho pýtali, či majú zastaviť prívod vody na zimný štadión. „Poprosil som ich, aby to nerobili, aby sme sa dohodli na splátkovom kalendári,“ povedal vo štvrtok Tamajka novinárom. Upozornil aj na fakt, že hráčom klub dlží mzdy.

Lušňák: Hráči volajú každý deň

„Áno, hráčom peniaze dlžíme, ale dlžia všetky extraligové kluby s výnimkou Košíc. Naše dlhy voči hráčom sú zo všetkých extraligových klubov najnižšie. Výška dlžôb je vo výške každoročného príspevku od Pro-hokeja. Ak by sme ho dostali, tak by sme všetko vyrovnali,“ tvrdí Lušňák.

Podľa jeho slov nie je pravda ani to, že hráči odmietajú trénovať. Dohody s hokejistami klub neuzavrel, pretože jeho vedenie nemalo istotu, či bude na zimnom štadióne ľad. „Každý deň nám volajú hráči, že by tu chceli pôsobiť. Napríklad aj také mená ako Jozef Balej.“

Firma, ktorá vyhrá výberové konanie môže podľa Jaroslava Lušňáka začať rekonštrukciu strojovne najskôr 22. júla a odhadovaná doba realizácie sú tri týždne. Turnaj mladých hokejistov začína už 8. augusta, preto ho vedenie klubu radšej odrieklo.

Hudcovič: Sme schopní utiahnuť mládež

„Správanie a vyjadrenia predstaviteľov mesta voči klubu nie sú na mieste. Zneisťuje to verejnosť, fanúšikov aj našich partnerov. My nechceme, aby mesto financovalo chod seniorského mužstva. Žiadali sme, aby nám mesto kompletne prefinancovalo energie a pomohlo nám s mládežou.“

Podporu mladých hokejistov na zastupiteľstve prisľúbil šéf najsilnejšieho poslaneckého klubu Spoločne pre Piešťany. „Povinnosťou mesta je starať sa o mládežnícke kategórie, nie o profesionálnych športovcov. Robil som prepočty k tomu, koľko by stálo prevádzkovanie zimného štadióna, a či sme schopní utiahnuť mládež. Som presvedčený, že sme,“ povedal Tomáš Hudcovič.

Doplnené 6. júla o 23.45 h

Extraliga v Piešťanoch zrejme končí

Podľa informácií uvedených na web stránke fanúšikov piešťanského hokeja dnes Jaroslav Lušňák rokoval o odstúpení práva účasti v extralige. „Zistili sme presné podmienky prepisu extraligy do Liptovského Mikuláša a teraz nás už len čaká práca na splnení týchto podmienok,“ citoval web hfc04.sk prezidenta ŠHK 37 Piešťany.

Primátor Miloš Tamajka prisľúbil fanúšikom rokovanie s vedením klubu s cieľom zvrátiť tento negatívny vývoj.

Text a foto: Martin Palkovič

Inzercia