Sedemročný finalista z Majstrovstiev SR 2019 v karate

V sobotu 11. mája sa v Poprade uskutočnila najvyššia súťaž všetkých karatistov Slovenska, ktorí majú od 5 do 11 rokov – Majstrovstvá Slovenskej republiky detí a žiakov. Súťaže sa zúčastnilo 61 klubov. Spolu 595 súťažiacich štartovalo až 1164 krát.

Medzi najlepšími karatistami Slovenska bojovali o medaile i karatisti z piešťanského karate klubu Seigokan: Martin Verčimak – kata 6- a 7-roční, Nina Halama – kumite 8- a 9-roční do 32 kg, Pavol a Peter Cséfalvayoví – kumite 10- a 11-roční do 35 kg, Petra Tahotná a Dominika Piešťanská – kumite 10- a 11-roční nad 40 kg a Peter Bolebruch – kumite 10- a 11-roční do 40 kg.

Zo všetkých piešťanských karatistov sa najlepšie darilo iba sedemročnému Martinovi Verčimakovi, ktorý sa fantastickými výkonmi v kata prebojoval spomedzi tridsiatich piatich súťažiacich až do finále. Vo finále mu chýbala iba jediná vlajka a tak si do Piešťan priniesol s obrovskou radosťou a hrdosťou striebornú medailu. Medaila z najvyššej súťaže Slovenska je pre každý klub tým najvyšším ocenením a obrovskou motiváciou v ďalšej práci s deťmi, mládežou i dospelými.

Všetkým súťažiacim karatistom patrí vďaka za celoročnú snahu, súťaživosť a ochotu byť každý deň lepší.

Text a foto: Michal Babiar