Rybár odchádza Do Hradca a odkazuje: Piešťanci, hokej si nedajte!

Najlepší brankár v počte úspešnosti zásahov slovenskej Tipsport ligy v ročníku 2015/16 odchádza z Piešťan. Patrik Rybár prijal ponuku českého HK Mountfield Hradec Králové a od 1. júna sa hlási trénerom na kombinovanú letnú prípravu. Počas dvoch sezón v drese s havranom na hrudi patril Patrik Rybár k najobľúbenejším hráčom a rovnako on si veľmi obľúbil hokejové prostredie v Piešťanoch.

Pred ďalším problematickým začiatkom hokejovej sezóny Patrik fanúšikom odkazuje: Piešťanci držte sa. Nedajte si hokej neprajnikmi vziať. Som stále váš, aj keď v inom drese. To, čo ste dokázali minulý rok iba ukázalo váš charakter. V jednote je sila. Držím vám palce a hokej si nedajte!

Dodáva, že piešťanských fanúšikov mal veľmi rád: „Hlavne fanklub sa mi zdal byť jeden z tých najinteligentnejších. Zaujímali sa o nás neustále, prežili si s nami keď sme boli hore aj dole a stále pri nás zostali. Zato im patrí vďaka a uznanie.

K odchodu do najvyššej českej súťaže, kde bude Patrik Rybár bojovať o post jednotky s Ondřejom Kacetlom, Jaroslavom Pavelkom a Františkom Veselým, hovorí: „Ponuka, akú som dostal od Hradca Králové sa neodmieta. Sledovali ma a boli so mnou v kontakte už od vianoc. V Piešťanoch som sa snažil chytať čo najlepšie a som rád, že si toho niekto všimol a dal mi šancu sa posunúť.

Patrik Rybár sa narodil 9. 11. 1993 v Skalici. S hokejom začínal v rodnom meste. Ďalšie jeho hokejové kroky viedli do Slovanu Bratislava, Spišskej Novej Vsi, Púchova, Trnavy, Považskej Bystrice, Senice a v sezónach 2014/15 a 2015/16 pôsobil v extraligových, respektíve Tipsport ligových Piešťanoch. Patrik Rybár odohral dve reprezentačné stretnutia za „A“ tím Slovenska.

patrik_rybar_2 patrik_rybar_4patrik_rybar_1 patrik_rybar_3

Autor: Rasťo Gavora