Rugby: Piešťanci pôjdu na Majstrovstvá Európy

Po úspešnom nedeľnom turnaji prišla od Rugby Union Club Piešťany ďalšia dobrá správa – naši hráči budú tvoriť jadro reprezentačného tímu na Majstrovstvách Európy U18.

Už tento týždeň vycestujú piešťanskí ragbisti na domáce ihrisko Slovanu Bratislava do Čuňova, kde sa uskutoční dvojfázový tréning pod vedením prezidenta SRU Eduarda Krutznera. „Ragby sa do Piešťan vráti 17. novembra v podobe otvoreného tréningu pod vedením reprezentačného trénera Pavla Lištvána  ako súčasť formovania Slovenskej reprezentácie U18 v rugby 15´s,“ informoval Filip Kráľ z Rugby Union Club Piešťany.

A ukončenie sezóny v Piešťanoch bude taktiež veľkolepé. „Už 21. novembra odohrá juniorská reprezentácia U18 v 15´s rugby na štadióne PFK svoje prvé prípravné stretnutie pred budúcoročnými Majstrovstvami Európy U18. Jadro tímu na tomto prestížnom turnaji budú tvoriť prevažne hráči RUC Piešťany. V neposlednom rade by som sa chcel poďakovať hráčom, realizačnému tímu, partnerom a samozrejme vedeniu PFK za podporu pri organizovaní tejto historickej udalosti,“ dodal zástupca klubu.

V nedeľu 1. novembra sa v Piešťanoch odohralo tretie kolo sedmičkovej súťaže. Futbalový štadión sa premenil na perfektnú rugbyovú arénu, v ktorej sa odohrali prvýkrát súťažné zápasy v tejto olympijskej disciplíne. „Domáci celok U18 sa predstavil v dvoch exhibičných zápasoch a na chlapcoch bolo vidno veľkú chuť zabávať sa hrou a predviesť čo najlepší výkon pred svojím publikom,“ zhodnotil športový riaditeľ SRU Vladimír Kubala.

Samotný turnaj memoriálu Tonyho Puverle vyhral prvýkrát v tejto sezóne trnavský Spartak, ktorý nenašiel premožiteľa ani v jednom zápase.

„Slovanu chýbali kľúčoví hráči, bez ktorých si belasí vedeli poradiť len so žilinskými medveďmi. Košická Slávia podáva v jesennej časti dobré výkony. Tentokrát to nestačilo na už spomínaný Spartak, ale aj tak prezimujú Košičania na prvom mieste v priebežnej tabuľke,“ dodal Vladimír Kubala.

Výsledky:
RK Slávia Košice – RC Spartak Trnava 0:19
1. RC Slovan Bratislava – RC Bears Žilina 24:0
RUC Piešťany 1 – RUC Piešťany 2 36:0
RK Slávia Košice – 1. RC Slovan Bratislava 36:12
RC Spartak Trnava – RC Bears Žilina 31:0
RUC Piešťany – Výber ligy 12:5
RK Slávia Košice – RC Bears Žilina 55:5
1. RC Slovan Bratislava – RC Spartak Trnava 7:35

Zdroj: RUC Piešťany

Inzercia