Rugby: Napriek prehre kvalita piešťanského tímu rastie

V nedeľu 6. novembra sa hráči RUC Piešťany predstavili v ďalšom 15’s rugby zápase v rámci Respect Development ligy proti RC Bears Žilina. Výsledok 22:14 pre domácich Medveďom naznačuje jasný priebeh zápasu, ale opak je pravdou.

Hra sa prelínala z jednej strany na druhú. V prvom polčase sme boli mierne zaskočení džentlmenskou tvrdosťou fyzicky zdatnejších Žilinčanov, z čoho sme aj ako prví v zápase inkasovali. Po pár minútach a niekoľkých tvrdých skládkach sme ukludnili náš prejav na ihrisku a takisto bodovali.

Polčasový stav bol nerozhodný 7:7. Po prestávke sme sme začali mierne dominovať. Auty boli z našej strany excelentné počas celého zápasu, dokonca sa nám niekoľko krát podarilo „vyskákať“ aj out žilinského celku. Pokračovali sme v aktivite a postupne sme začali prehrávať súpera aj v mlynoch, pri ktorých sme najmä v prvom polčase zostávali. Ešte päť minút pred koncom zápasu sme viedli, ale žilinské protiútoky boli smrteľné.

V závere sme nevyužili obrovský tlak, otvorili sme hru a to sa nám stalo osudným. Z následného protiútoku Žilinčania zvýšili svoj náskok a uzavreli stav na konečných 22:14.

„Po takmer 20 rokoch strávených na Slovensku môžem s nadhľadom konštatovať, že tento zápas bol výkonnostne jedným z najlepších súbojov aký som kedy videl medzi slovenskými tímami. Každý hráč má u mňa obrovský rešpekt, ale opäť zdôrazňujem že sme na začiatku dlhej a strategickej cesty. Som presvedčený, že náš klub, ale aj celé slovenské rugby sa poberá tým správnym smerom a ak budeme pokračovať v náročnom tréningovom procese, tak sa dostavia aj cenné výsledky. Na záver chcem poďakovať obom mužstvám za predvedenú hru,“ zhodnotil zápas prezident RUC Piešťany Terry Purton.

Text: Filip Kráľ Ilustr. foto: Mário Petlák