Rugby: Juniori posledný prípravný zápas na ME vyhrali

Slovenská juniorská reprezentácia v rugby si v sobotu vo Viedni zmerala sily s rovesníkmi z Rakúska. Tím, ktorého jadro tvoria hráči z Piešťan, po náročnom súboji zvíťazil 7:21.

„Od začiatku zápasu bola na našej strane cítiť značná dávka nervozity, vďaka ktorej sme veľmi často chybovali. Nedaril sa nám plynulý prechod do útoku, a keď už sme konečne zaútočili, tak nám lopta niekoľkokrát vypadla z rúk, čo automaticky znamenalo nariadenie štandardnej situácie – mlynu pre súpera,“ zhodnotil člen realizačného tímu SR U18 Terry Purton.

Mlyny sa slovenským juniorom darilo vyhrávať a takisto skládky boli o poznanie lepšie ako v predchádzajúcich stretnutiach. „V dnešnom zápase nám robilo problémy aj tzv. offsajdové postavenie. Viackrát sa hráči nestíhali presúvať späť do správnej pozície, z čoho pramenilo veľké množstvo trestných kopov. Na druhej strane hrali sme proti technicky veľmi vyspelému súperovi, ktorého juniorská štruktúra je na veľmi vysokej úrovni. Preto nás veľmi teší, že sme na horúcej pôde vo Viedni dokázali bodovať. Avšak nebolo to také jednoznačné ako výsledok 21:7 napovedá. Bezpochyby je to pozitívne zakončenie prípravy pred blížiacimi sa ME U18 v Andorre.“

Reprezentovali: David Košťál, Dominik Guľáš, Lukáš Marek, Jakub Klčo, Lukáš Chmelo, Lukáš Pomajbo, Jakub Augustín, Dávid Drozd, Martin Kováč, Pavlo Osypenko, Lukáš Kessl, Michal Kováč, Tomáš Opial, Dominik Kotešovský, Filip Bobek, Adam Scherer, Denis Juřík, David Břešťák, Daniel Němec, Peter Pálenik, Anatolis Vozinis, Antoine Louis, Martin Urbánek.

Text a foto: Filip Kráľ