Rugby: Hráči RUC Piešťany porazili vlaňajších víťazov ligy

Hráči Rugby Union Clubu Piešťany si v rámci Respect Development ligy zmerali sily s minuloročným víťazom RK Bratislava. Diváci mali vďaka tomu možnosť v nedeľu 30. októbra na futbalovom štadióne vidieť komentovaný zápas, v ktorom domáci tím zvíťazil 43:24.

Od úvodných minút dali hostia pocítiť, že aj tento rok si veria na zisk titulu. Po krátkej strate koncentrácie na začiatku zápasu Piešťany inkasovali dve rýchle päťky, na ktoré však obratom dokázali reagovať, no stále sa iba doťahovali na nepríjemného súpera.

Na konci prvého polčasu domáci predviedli niekoľko pekných akcií, čím sa dostali prvýkrát v zápase do vedenia. Polčas skončil 17:15.

Do druhého polčasu nastúpili Piešťany s jasným cieľom dotiahnuť zápas do víťazného konca. Tréner ich počas prestávky dostatočne motivoval, psychicky sa vzpružili a kompletne prevzali iniciatívu.
Nezaskočila ich ani žltá karta (10 minútové vylúčenie) jedného z rojníkov. Jednoducho sa bavili hrou, nebáli sa útočiť do fyzicky zdatnejších Bratislavčanov a takisto aj v mlynoch jednoznačne prehrávali svojho súpera.

Konečné skóre sa po náročných osemdesiatich minútach zastavilo na 43:24 v prospech RUC Piešťany.
„Podali sme sebavedomý výkon, na ktorom sa dá stavať aj v budúcnosti. Už o týždeň v nedeľu 6.11. novembra nás čaká veľmi dôležitý 15´s zápas proti Medveďom zo Žiliny na ich severskej pôde,“ zhodnotil Filip Kráľ z RUC Piešťany.

„Na chlapcov som veľmi hrdý. Priznám sa, že som si vychutnal celý zápas, ktorý mal tie správne parametre a atmosféru aké sú pre rugby typické. So šiškou sme boli veľmi nebezpeční a každý náš útok zaváňal bodmi. Pri strate šišky sme sa automaticky sústredili na obranné vybiehanie z čoho bol súper mierne zaskočený a tak sa nám niekoľkokrát podarilo získať šišku ráznym presingom. Naši chlapci majú potenciál, ale takisto ešte dlhú, dlhú cestu pred sebou. Ďakujeme súperovi, rozhodcom, hráčom, partnerom a v neposlednom rade fanúšikom za podporu. Nesmierne sa tešíme z vášho záujmu a energie, ktorú nám posielate. V nasledujúcom období sa sústredíme na nábor nových hráčov, resp. hráčiek, takže sa neváhajte k nám pridať na tréning každý utorok a štvrtok o 17:00 h na PFK štadióne,“ povedal prezident RUC Piešťany Tony Purton.

Text: Filip Kráľ Foto: Emil Štefanka