Rugby: Dievčatá remizovali, chlapci majú na konte prvé víťazstvo

V sobotu 21. októbra hráči a hráčky RUC Piešťany vycestovali na ihrisko 1. RC Slovana Bratislava do Čunova. Dievčatá si najskôr zmerali sily so Slovanistkami v dvojzápase 7´s, v ktorom sa zrodila spravodlivá remíza a na oboch tímoch sa odzrkadlila systematická práca s mládežou na klubovej, ale aj reprezentačnej úrovni.

Útoková spojka RUC Piešťany Natália Šprinclová: „Do zápasu sme vstúpili naozaj s nadšením. Cítili sme, že baby zo Slovanu boli zaskočené a tak sme to chceli využiť. Prvý zápas sme zvládli dotiahnuť do víťazného konca a darilo sa nám aj pri štandartných situáciách. V druhom zápase sme sa prestali počúvať, dopustili sme sa viacerých zbytočných chýb a skúsenejšie súperky prevzali iniciatívu. Ďakujeme hráčkam za predvedenú hru a tešíme sa na ďalšie súboje.“

Po zápase nežnejšieho pohlavia nastúpil mladý tím z Piešťan proti rezervnému tímu bratislavského Slovana v rámci 15´s Respect ligy. Od úvodných minút oba tímy nastolili vysoké tempo hry a každou minútou ich výkony gradovali. Hra a takisto skóre sa prelínalo zo strany na stranu.

Polčas skončil lepšie pre Bratislavčanov tesne 17:14 a obraz doterajšej hry bol prísľubom zaujímavého rozuzlenia v druhom polčase. Po prestávke si hlavný rozhodca Martin Janžo ustrážil regulérny priebeh stretnutia,  aj keď miestami na ihrisku panovali emócie, tak nemusel siahať do vrecka pre kartové potrestania.

Tak ako je v rugby zvykom, zápas vyvrcholil v posledných minútach zápasu. Ešte päť minút do konca riadneho hracieho času domáci Slovan viedol 27:24, avšak odvážny prienik cez celé ihrisko a následné položenie zadáka Piešťan Lukáša Pomajba rozhodlo o víťazovi stretnutia. Hráči RUC Piešťany sa tak po prvýkrát v tejto sezóne radovali z víťazstva 31:27.

Zadák RUCP Lukáš Pomajbo: „Výhra na pôde Slovanu bude pre nás mať vždy špeciálnu príchuť. Teraz to bolo doslova v hodine dvanástej. Mali sme jasný cieľ, ktorý sme chceli splniť, čo sa nám napokon aj podarilo. Zápas mal ten správny rugbyový náboj so skvelým finišom v samom závere. Tešíme sa a pevne veríme, že nás víťazstvo nakopne do ďalšej časti sezóny.“

Text a foto: Filip Kráľ