Rugby: Bojovnosť ukázali dievčatá aj chlapci

Nabitý víkendový program začali piešťanskí rugbisti spoločným sústredením reprezentácií žien a po prvýkrát aj dievčat do 18 rokov, ktoré napriek minimálnym herným skúsenostiam ukázali pravú rugbyovú bojovnosť a takisto potenciál zlepšovať sa.

Piešťany sa opäť stali dejiskom oku lahodiacej udalosti. V rámci spomínaného sústredenia sa odohral aj miniturnaj oboch vekových kategórii za účasti hráčok z niekoľkých českých klubov – Zlín, Ostrava, Olomouc.

O dievčatá sa po športovej stránke postaralo duo Šlosárek-Navrátil, ktorí sa zhodli na zvyšujúcej úrovne ženského rugby na Slovensku. Počas náročného turnajového programu sa doslova „zapotil“ aj rozhodca Michal Mikuláš, ktorý odpískal všetky zápasy turnaja.

V nedeľu popoludní nestačili na svojho súpera ani hráči Piešťan, ktorí prehrali s RK Bratislava, ale do tabuľky si pripísali aspoň bonusový bod za štyri položenia v zápase.

Hra sa prelínala zo strany na stranu. Po skvelých úvodných minútach piešťanských mladíkov prevzali iniciatívu skúsenejší Bratislavčania a kontrolovali hru. Napriek enormnému záverečnému tlaku Rurgby Union Club Piešťany si hostia ustrážilo víťazstvo 43:24.

„S hrdosťou ďakujeme všetkým zúčastneným hráčom, hráčkam, rozhodcom a v neposlednom rade aj partnerom, bez ktorých by sme nedokázali uskutočniť spomínaný víkend v dokonalom rugby prostredí,“ uviedol Filip Kráľ z RUC Piešťany.

Za Piešťany bodovali: Košťál (5), Kováč (5), Guľáš (5), Kráľ (5), Pomajbo (2), Scherer (2)

„Veľmi sme sa tešili na tento zápas. Ako úradujúci majstri minulého ročníka Respect ligy sme boli správne motivovaní, avšak v niektorých zápasových situáciách nám chýbalo kúsok povestného šťastia, čo sa napokon odzrkadlilo aj na výsledku. Chalani z Bratislavy posilnení o niekoľko zahraničných hráčov využili všetky naše chyby. Napriek úvodu ako z rozprávky sa nám nepodarilo nastaviť si riadne svoj herný systém a pôsobili sme zaskočene. Druhý polčas bol o niečo lepší, ale aj tak sme nedokázali tlak v závere pretaviť k víťazstvu. O týždeň v sobotu (7.10.2017) vycestujeme do Žiliny a veríme, že sa nám podarí bodovať naplno,“ zhodnotil kapitán RUC Piešťany Dávida Košťála,

Text a foto: RUC Pieštany