RTVS pozýva na natáčanie relácie Večera s Havranom v Elektrárni

Moderátor Michal Havran a jeho hostia budú v utorok 13. júna od 21.00 h diskutovať v Elektrárni Piešťany na tému Zrod ľudáctva a vznik Slovenského štátu. Vstup na natáčanie je voľný, ale treba sa registrovať cez internet.

Dramaturgickým zámerom šiestich pripravovaných dielov venovaným takzvanému Slovenskému štátu, je priblížiť televíznym divákom najnovšie poznatky týkajúce sa vybraných, kľúčových období začínajúcich úspechom autonomistov až po komunistický prevrat v 1948.

V Elektrárni Piešťany budú hostia Michala Havrana hovoriť o tom, aké boli ideové, náboženské, intelektuálne a politické zdroje a inšpirácie ľudáctva, ako sa ľudáctvo stalo štátnou ideológiou a čiastočne aj spoločenskou mentalitou a čo viedlo k vzniku Slovenského štátu pod výhradnou kontrolou jednej strany.

Moderátor Michal Havran je absolvent Université Marc Bloch v Štrasburgu a PHD študent na historickej sekcii Ecole pratique des hautes etudes V Paríži. Jeho diskusná relácia Večera s Havranom získala Novinársku cenu v kategórii najlepšia audiovizuálna diskusia, beseda, rozhovor za 2017.

Odkaz na registračný formulár nájdete na tejto adrese: https://www.eventbrite.com/e/sk-dejiny-s-michalom-havranom-tickets-34948221070

-inf- foto: balneologické múzeum