Rozhýb svoje mesto a pomôž Saške

Rok od otvorenia street workoutového ihriska pri nábreží sa uskutoční podujatie, ktorého cieľom je prezentovať prínos cvičenia pomocou vlastnej váhy širokej verejnosti. Podujatie s názvom Rozhýb svoje mesto organizuje spoločnosť Octago, agentúra Mushla a Mesto Piešťany. Uskutoční sa na workoutovom ihrisku na Nábreží Ivana Krasku v nedeľu 11. októbra od 14.00 do 18.00 h.

ecobolle3

Akcia je spojená s benefičnou zbierkou pre Alexandru Mesárošovú – Sašku, ktorej snom je postaviť sa opäť na nohy. Toto umocňuje zmysel celej akcie – cvičením účastníci pomôžu nielen sebe, ale aj druhým.

Účastníci budú cvičiť cviky s vlastnou váhou hodnotené technicky a výkonnostne. Správnym vykonaním každého cviku prispejú na Saškinu liečbu v Adeli Medical Center v Piešťanoch. Cvičí sa teda s heslom: Každý zhyb pomáha!

Počas celej akcie je pripravený aj sprievodný program – workshopy o cvičení, vystúpenia rôznych hostí a v spolupráci s Fitness SiTY súťaž o hodnotné ceny. celkovej hodnote 250 Eur.

Octago team tvorí ho skupina mladých nadšencov, ktorí prežívajú svoj voľný čas naplno a najmä plnohodnotne. Venujú sa cvičeniu s vlastnou váhou tela – športu, ktorý sa nazýva „street workout“. Okrem budovania svojich parkov taktiež aktívne ukazujú, ako začať s týmto druhom športu, krok po kroku. Okrem športového má však ich činnosť aj ďalší rozmer – dobročinný.

Prvé dva roky Saškinho života sa zdalo, že všetko bude v poriadku a bude zdravá ako ostatní jej rovesníci. Čoskoro jej však diagnostikovali závažnú chorobu – detskú mozgovú obrnu. Odmalička intenzívne cvičila, ale postupne, ako rástla, sa jej zdravotný stav zhoršoval, až sa dostala do štádia, kedy bola nútená začať používať barle.

Nevzdala ani tento boj a naďalej intenzívne rehabilitovala, úspešne absolvovala základnú, aj strednú školu s maturitou. V poslednom ročníku strednej školy však vážne ochorela. Mala stiahnutý pažerák, čiže všetko, čo zjedla a vypila, vyvrátila. Toto trápenie trvalo takmer osem týždňov a Saška počas nich schudla z 30 na 24 kg. Po absolvovaní lekárskeho zákroku v Bratislave sa jej polepšilo, opustila nemocnicu a začala znova cvičiť.

Momentálne je Saška pripútaná na invalidný vozík a viacmenej vo všetkom závislá na svojej mame. Keď sa jej spýtate, čo by ju urobilo šťastnou, odpoveď je jednoznačná: „Keby som mohla opäť chodiť sama s barlami po vlastných nohách. Vtedy by som bola naozaj šťastná.“

rozhýb svoje mesto

Text: Tlačová správa organizátorov

Inzercia
Inzercia