Rozhodnutie o hokeji mestská rada odsunula

Návrh na navýšenie sumy, ktorou radnica hradí účet za energie spotrebované na zimnom štadióne, poslanci na júnové rokovanie nedostanú. Ďalšie zasadnutie mestského zastupiteľstva je naplánované až na september, ale podľa neoficiálnych informácií sa majú poslanci mimoriadne stretnúť aj v júli.

Mestský úrad podmieňuje navýšenie finančných prostriedkov uzavretím dodatku k zmluve, s ktorým prezident ŠHK 37 Piešťany Jaroslav Lušňák nesúhlasí.

Prevádzkovateľ zimného štadióna žiada od samosprávy o 50-tisíc eur viac na energie spotrebované v tomto roku. Problémovou je preňho požiadavka, aby poskytoval ľadovú plochu pre mládež, ktorá bude organizovaná v športovom klube pôsobiacom na území mesta, a to v rozsahu šesť hodín tréningu denne po dobu 9 mesiacov. Mohlo by ísť o novo vzniknutý klub.

Jaroslav Lušňák navrhuje, aby bolo presne špecifikované, že priestor na tréningy poskytne klubu HK Havrani. „Neviem si predstaviť, že by v Piešťanoch boli dva, tri alebo štyri hokejové kluby. Mládež je len jedna,“ povedal členom mestskej rady.

Dodal, že na poskytovanie ľadovej plochy cudziemu subjektu by klub ŠHK 37 Piešťany finančne doplácal, a to napríklad v súvislosti s mzdovými nákladmi na zamestnancov, ktorí majú na starosti servis ľadovej plochy.

Viceprimátor Tomáš Hudcovič reagoval, že rozštiepenie mládežníckeho hokejového klubu nie je možné, pretože detí je málo. „Rodičia nemali cieľ rozbiť hokej, ale robiť veci lepšie,“ povedal s odkazom na diskusie o prevzatí občianskeho združenia HK Havrani rodičmi.

Podľa jeho slov sa na mimoriadne júlové zastupiteľstvo pripravujú zmeny rozpočtu. „Potom budeme vedieť, ako sme na tom s financiami. Verím tomu, že tie peniaze sa nájdu a dohodneme sa na obojstranne prospešných podmienkach,“ uzavrel druhý zástupca primátora.

Väčšina členov mestskej rady následne hlasovala za stiahnutie tohto materiálu z rokovania.

Text a foto: Martin Palkovič