Rozhodnuté: Ihrisko Žihadielko bude na Vážskej ulici

Vedenie mesta sa rozhodovalo medzi dvoma lokalitami, vyhrala tá, ktorá je bližšie k centru. Detské ihrisko, ktoré Piešťany získali v súťaži firmy Lidl, nepostavia na Ulici F. E. Scherera, ale na Vážskej, vedľa priestoru určeného na workout.

Podľa hovorkyne mestského úradu Evy Bereczovej aktuálne prebieha „inžinierska činnosť prípravy výstavby.“ Termín slávnostného otvorenie nového ihriska je naplánovaný na 19. augusta 2017.

„Mesto určilo pozemok, kde by sa mala stavba ihriska realizovať, pripravilo plán s umiestnením  ihriska do územia, oslovilo správcov sietí a požiadalo ich o vyjadrenie. V spolupráci so stavebným úradom zabezpečí povolenie na výstavbu, prípravu územia, likvidáciu starých prvkov, 30 centimetrové vyhĺbenie, odovzdá pripravené stavenisko realizátorovi výstavby a po jej ukončení zabezpečí záverečnú kolaudáciu a slávnostné otvorenie,“ dodala hovorkyňa radnice.

Ihrisko postavia na Vážskej ulici, v širšom centre Piešťan. Je určené deťom od 2 do 12 rokov. Bude obsahovať osem herných prvkov (dva hrady, pieskovisko, kolotoč, hojdačky, prevážadlá) rozdelených do dvoch zón podľa veku. Tomu budú prispôsobené aj dopadové plochy. Pre menšie deti to bude liata guma a pre väčšie štrk.

Text a foto: Martin Palkovič