Rezort Piešťany pozýva na adventné podujatia

Rozsvietením vianočného stromčeka sa 25. novembra začalo v Piešťanoch adventné obdobie. Oblastná organizácia cestovného ruchu Rezort Piešťany pozýva na podujatia, ktoré v tomto čarovnom čase ponúka piešťanský región.

Sezóna vianočných trhov, adventných koncertov a ďalších predvianočných podujatí v Piešťanoch odštartovala v piatok 25. novembra popoludní rozsvietením vianočného stromčeka na pešej zóne v centre mesta. Až do konca roka potrvajú piešťanské Vianočné trhy, ktoré počas adventu každý piatok, sobotu a nedeľu spestrí hudobný program a zavíta na ne aj známy vianočný kamión.

Na vianočné trhy pozývajú aj iné miesta piešťanského regiónu. Na Kúpeľnom ostrove budú vianočné trhy otvorené až do 8. januára 2023 a ich veľkým lákadlom bude počas víkendov a sviatkov kontaktná živá mini farma s možnosťou kŕmenia zvieratiek a tiež rozprávkové sane zaparkované pri stánkoch.

Kúria Mórica Beňovského vo Vrbovom organizuje v druhej polovici decembra Malé vianočné trhy, Elektrárňa Piešťany ponúkne Vianočné remeselné trhy. Vianočné trhy usporiada aj mesto Hlohovec a piešťanské Balneologické múzeum. Na decembrové trhy spojené so zabíjačkou pozýva obec Ostrov.

Obyvatelia a návštevníci Piešťan budú mať v predvianočnom období aj jedinečnú príležitosť stretnúť v uliciach mesta živých anjelov, ktorí budú rozdávať ľuďom za úsmev pozitívne správy – lístočky so slovenskými prísloviami a porekadlami, ktoré navodia dobrú náladu a umocnia predvianočnú atmosféru.

„Počas adventu sa bude v našom regióne konať okrem tradičných vianočných trhov aj mnoho krásnych sprievodných podujatí, či už koncertov, divadelných predstavení, prehliadok, vernisáží alebo workshopov,“ informuje Tatiana Nevolná, výkonná riaditeľka Rezortu Piešťany. „Nebudú chýbať charitatívne podujatia, ktoré neodmysliteľne patria k tomuto obdobiu roka. Takým je napríklad Charitatívny predvianočný SwaZar v Hendi centre. Rada by som tiež pozvala na vianočné koncerty Fragile v hlohovskom kine Úsmev aj na koncert Lucie Bílej v piešťanskom Dome umenia, kde sa bude konať aj prvý adventný koncert speváckeho zboru a orchestra Lúčnice.“

Piešťanská hotelová akadémia pripraví na Mikuláša a aj nasledujúci deň Gastro Vianoce 2022. Reštaurácia La Musica bude miestom živého džezového koncertu nazvaného Vianoce so Sinatrom. Slávnostný vianočný večer pripraví divákom v Dome umenia folklórny súbor Slnečnica a štvrtá adventná nedeľa bude v Dome umenia takisto patriť hudbe, a to koncertu Najkrajšie Vianoce s Kollárovcami.

„Adventné obdobie v piešťanskom regióne bude na podujatia naozaj bohaté a každý si u nás môže tento čas vychutnať po svojom,“ dodáva Tatiana Nevolná. „Nebude chýbať ani katarínska zábava a priaznivci zimného športu sa môžu zúčastniť na Roľničkovom behu a Nordic Walkingu na Havran. Na tieto a aj na ostatné podujatia všetkých srdečne pozývam.“

Aktualizované informácie o dianí v regióne prináša Kalendár podujatí Rezortu Piešťany na adrese kalendar.rezortpiestany.sk/.

Zdroj: Tlačová správa – Rezort Piešťany