Reštart piešťanského futbalu: Nové Áčko čaká prvý domáci zápas

Po trojročnej prestávke sa na piešťanskom futbalovom štadióne uskutoční v nedeľu 14. augusta o 17.00 h prvý domáci zápas PFK Piešťany. V jesennej časti 8. ligy nastúpia domáci hráči proti TJ Družstevník.

„Po trojročnej prestávke Vás pozývame na majstrovský zápas A mužstva. Mená ako Stachura, Javorka a ďalší sú zárukou športového zážitku,“ skonštatoval nový štatutár PFK Erik Hlavatý. Súčasťou zápasu bude dobrovoľné vstupné, ktorého výťažok poputuje na podporu piešťanskej mládeže.

V prvom ligovom zápase na ihrisku TJ Sokolovce zvíťazilo mužstvo Piešťan 4:1.

„Káder priebežne dopĺňame, veríme však, že to bude stačiť a ligu vyhráme. Čo sa protivníkov týka, pozeráme sa výhrade na seba,“ skonštatoval športový riaditeľ PFK a zároveň stále aktívny hráč Cyril Stachura.

Futbal si v Piešťanoch prešiel turbulentným obdobím, keď sa menili personálne štruktúry či nájomná zmluva s mestom. Dnes je situácia stabilizovaná a veci sa začínajú hýbať.

V pláne je obnovenie Mestskej futbalovej ligy. Športhotel bar ponúka celodenné sledovanie olympiády a chystá viacero akcií pre športovú verejnosť, fanúšikov i podporovateľov klubu.

„Taktiež plánujeme dobrovoľnícke akcie, v ktorých nám verejnosť pomôže vyčistiť areál a okolie štadióna spolu s atletickou dráhou. Verím, že ľudia ocenia spôsob, akým začína futbal v Piešťanoch opätovne štartovať a priaznivci športu nás budú podporovať,“ prezradil Erik Hlavatý.

„Futbal robíme hlavne pre vás, a preto sa tešíme na naše prvé spoločné stretnutie v nedeľu,“ odkázal fanúšikom.  Na súpiske A mužstva sa momentálne nachádza 21 hráčov.

Text: MB/TK PFK Piešťany Foto:, ©PFK Piešťany