Reklamný spot pre Topfest natáčali v piešťanskom Dome smútku

V provokatívnom videu vystupujú Vratko Rohoň z Inekafe, Miko Hladký zo skupiny Gladiator, Jimi Cimbala zo skupiny Metropolis, ale aj skupiny Zoči Voči, The Paranoid, Smola a Hrušky a Kýbel mačiek.

Nakrúcanie sa odohrávalo priamo v Dome smútku v Piešťanoch, keďže ústrednou myšlienkou bol pohreb rockovej hudby na Slovensku.

Autor nápadu Ján Pisoň z agentúry Žijemehudbou, ktorá spot aj nakrúcala: „Náš spot síce začína v posmutnej atmosfére, v ktorej smútime za rockovou hudbou na Slovensku, ale vzápätí kňaz Vratko prítomných smútiacich informuje, že to nie je až také zlé – veď predsa o chvíľu je tu najväčší sviatok rockerov na Slovensku festival Topfest. Následné začne niečo, čo sa určite ešte v žiadnom dome smútku na svete neodohralo. Viac ale už neprezradím.“

Najzložitejšiu úlohu – ľahnúť si do truhly zobral na seba frontman skupiny Metropolis, hudobný producent, skladateľ, textár a známy slovenský gitarista Jimi Cimbala: „Nebál som sa toho, veď sa hovorí, že človek, ktorý si ľahne do truhly zaživa bude dlho žiť! Tak uvidíme. Ale mal som tam so sebou moju najvernejšiu gitaru – takže dalo sa to zniesť.“

Úlohy farára, ktorý rockovú hudbu pochováva sa vynikajúco zhostil Vratko Rohoň z Inekafe a medzi smútiacimi výborne „plakali“ aj sa „tešili“ Miko Hladký, či členovia skupín Smola a Hrušky, Zoči Voči, The Paranoid a Kýbel mačiek.

Na výsledok si ešte pár dní počkáme, ale už teraz je isté, že rocková hudba na Slovensku žije – kto neverí – nech sa príde pozrieť v dňoch 26.až 28. júna na piešťanské letisko!

Jimi spot TF Miko spot Topfest Miso Zoci Voci spot Topfest Vratko II. spot Topfest

Text a foto: Tlačová správa Agentúra Duna